Огромна трагедия сполетя една от последните носителки на титлата Мис България Тамара Георгиева. Миската с носа - както я наричат в средите, е загубила баба си, на която е кръстена. Новината бе съобщена от самата миска.

Възрастната дама е майка на таткото на Тамара. Бащата на Георгиева си отива от този свят, когато тя е едва на 9 години. Именно възрастната дама отглежда сегашната миска. От какво точно е издъхнала бабата на миската, Георгиева не споделя. Но тя изиграва важна роля в живота й. Благодарение на баба си Тамара разбира колко е важно да имаш добри обноски. Роднината на миската подтиква внучката си да учи чужди езици, защото без тях няма да се оправи в днешния живот.

За това носителката на титлата "Мис България" и до днес е благодарна на жената, която я е възпитала. Тя страда много за загубата на любимата си баба. "Наистина ли вече те няма? Някак не искам да повярвам кога и как остаря. Винаги ще бъда благодарна за възпитанието и обноските, с които ме дари. За това, че ми показа какво означава да произхождаш от аристократичен род. За това колко е важно да знаеш чужди езици, да се развиваш, да пътуваш по света. Благодаря ти за това, че от малка ме научи колко важна отговорност и каква тежест носи Жената в едно семейство! Благодаря и за прекрасното име, което съм "откраднала" от теб, и за хиляди други неща! Вярвам, че душата ти ще намери покой, тъй като ти така жадуваше да се събереш със своите синове и милия ми дядо някъде във вечността", тъжи за тежката загуба Георгиева, цитират България Днес