Бизнесменът и съпруг на актрисата Аня Пенчева - Ивайло Караньотов е третата популярна личност, която зрителите на bTV ще гледат от 7 септември в новия сезон на хитовото риалити „Фермата“. Той се присъединява към другите двама вече известни участници в шоуто – фронтменът на група D2 – Дидо и шампионката по лека атлетика Ваня Стамболова. 60-годишният Ивайло е бивш спортист, настоящ бизнесмен, баща и треньор на Ангел Караньотов, единственият състезател у нас, постигнал шампионски титли в три различни мото дисциплини. „Ивайло има силата да променя хората. Той е от този тип лидери, които са по-скоро вдъхновители“ – коментира новия участник Иван Христов, продуцент и водещ на „Фермата“.Преди седмици се появи информация, че самата актриса ще участва в шоуто, но явно тя се оказв твърде преувеличена.



Ивайло Караньотов е на 60 години, от София. Бивш състезател е по лека атлетика, класирал се шести на Олимпиадата през 1980 г. И до момента има два неподобрени негови рекорда. След като напуска спорта, днес той управлява малък бизнес. Голяма част от времето си е отдал на мото кариерата на сина си Ангел. Ивайло е негов треньор и мениджър. Караньотов е женен за актрисата Аня Пенчева, горд баща е на две деца, но определя като най-голямото си щастие внука си Иво – син на дъщеря му Карина.

Основната мотивация да влезе във „Фермата” е нуждата му от уединение и спокойствие, което трудно постига в живота навън. За него участието в шоуто ще бъде изпитание за физиката и психиката му, тъй като вече не е във върхова форма, а и никога не се е занимавал със селскостопанска дейност. Въпреки това, състезателният му дух ще го води напред към победата.