Дългоочакваната премиера на най-касовия сръбски филм „Южен вятър 2: Ускорение“ наближава. Остават само 2 седмици до срещата на феновете на високите скорости и екшън на световно ниво с героите от продължението на култовата продукция, която тръгва по кината у нас на 4 февруари. След суперуспешната първа част на филма и сериала към него, ще видим развръзката на историята на Петър Мараш (Милош Бикович), неговия най-доверен приятел Бачо (Миодраг Радонич) и брат му Ненад (Лука Гърбич), които ще се изправят в челен сблъсък срещу суровите български наркопласьори Кирил (Захари Бахаров), Чавдар (Мариан Вълев), Борис (Асен Блатечки), Ангел (Мак Маринов) и Иван (Руси Чанев).

„Южен вятър 2: Ускорение“ не само задминава успеха на първата част, но и дава силна заявка да се превърне в хит в съвременното сръбско кино. С над 700 000 зрители в Сърбия продукцията продължава да набира скорост и да покорява боксофиса в Източна Европа, а през януари филмът излиза и на голямата международна сцена с мащабно турне в САЩ.

Втората част на филма излиза извън асфалта и градската среда, за да тръгне по неотъпканите планински терени на Сърбия, Хърватска и България. На фона на живописните природни пейзажи ще видим как съдбите на лошите момчета се преплитат отвъд борбата за надмощие в трафика на наркотици. „Южен вятър 2: Ускорение“ поставя главните герои в редица изпитания, като задава важен въпрос „парите или семейството?“.

„Колкото и да е чудно, „Южен вятър“ всъщност е филм за семейството, но докато в първата част този мотив е само загатнат, то в „Ускорение“ вече е на преден план. Втората част ясно показва лошите семейни отношение като корен, от който израства злото и престъпния път, по който поемат героите. Всичко започва в детството и прекъснатата връзка между бащи и синове, която на по-късен етап променя характера и съдбите на героите и завършва за някои с фатален край. Жанрът на филма се променя към приключенски екшън с елементи на криминален трилър, с ускорен ритъм и динамика. Зрителите определено ще бъдат изненадани.“, споделя Милош Бикович по повод предстоящата премиера на филма.