Български музикант направи песен за актрисата Мария Бакалова, която предизвика фурор в Холивуд с участието си във филма „Борат 2“. „В Холивуд ни тя прослави, тъй горди ни направи, светът разбра, че сме тук…“, гласи част от текста на парчето, което носи името на чаровната бургазлийка.

Изпълнителят е Иван Анастасов, който е отговорен още за текста и музиката. Аранжиментът пък е дело на Щерион Пилидов. Припомняме, че Бакалова се бори за престижната награда „Оскар“ в категорията за поддържаща женска роля. Тя се съревновава за заветната статуетка с актрисите Глен Клоуз, Оливия Колман, Аманда Сейфрид и Юн Юх-джунг.

Екранната Тутар не грабна „Златен глобус“, но пък спечели наградите „Изборът на критиците“, „Сателит“ и други. Списание Variety пък я постави в класацията си за най-влиятелните жени на 2020 година.

След успеха й актьорът Саша Барън Коен не пропусна да поздрави страната ни. „Благодаря на Академията, че номинира „Борат“ за втори път за адаптиран сценарий. И поздравления за България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е туптящото сърце на „Борат 2“. Много сме развълнувани за историческата ти номинация!“, написа той в социалните мрежи.