Плеймейтката Нора Недкова и гримьорът Валентин Кулагин ще са действащите лица в новия сезон на "ВИП Брадър". Това стана ясно още от първия лайв на шоуто, след като Биг Брадър им повери мисия да бъдат съответно тя президент и той - вицепрезидент. Тази година подбора на участниците не изненада никого. 90% от имената бяха ясни преди официалния старт на продукцията. 

Певецът и писател Константин Трендафилов, известен с прякора си Папи Ханс беше първият съквартирант прекрачил прага на Къщата на "ВИП Брадър". От визитката му стана ясно, че в момента той не е обвързан с певицата Дара. "Грациозна, пухкава, красива... това е котката ми", така ексцентричният изпълнител определи нежната половинка до себе си. След това пък призна, че  в момента си няма приятелка.

Една от най-големите интриги в шоуто ще е тази между естрадните певици Ваня Костова и Ева Найденова. "Човекът, който не ме е обичал никога е Ева. Тя се занимава с черни магии, никога не е била добра с мен. За това напуснах "Тоника" - с тези думи Ваня Костова срази зрителите на шоуто тази вечер. Колежката й от "Тоника" обаче отрече твърденията й в нейната визитка. След влизането на Ева в Къщата, двете си размениха хладен поздрав. Тя попита Костова дали са сред първите съквартиранти, но не последва отговор, а само неловко мълчание.

Веселин Плачков, изиграл образа на Васил Левски, заяви, че влиза в шоуто, за да победи. Актьорът определя себе си като „куражлия” - не приема някой да му казва как да обича или как да живее. Жената до него е певицата Мариана Попова, от която очаква дете до броени дни.

Бизнесменът Стефан Николов или по-известен като мъжа на Гала също ще е част от "ВИП Брадър" този сезон. Той сподели пред Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева, че въпреки, че влиза в сезон, чиито слоган е "Женско царство", той има вече своята царица. Въпреки това, Гала сподели, че ревнува от съквартирантките, които ще обитават къщата и че ще гледа изкъсо всеки негов ход. Николов заяви също, че влиза в шоуто с нагласата да го спечели и твърди, че той ще определя правилата в Къщата. Смята се за самоуверен, способен и надарен. Но дали няма да срещне сериозен отпор в лицето на гримьора Валентин Кулагин, който заяви в първите минути на шоуто: „Ще имат два варианта: или да играят по моите правила, или да ги накарам да играят по моите правила”.

Следващият от участниците Божана Кацарова, която бе един от победителите на риалитито Master Chef. Тя е готвила за президенти, артисти и много богати хора, но влиза в Къщата, за да покаже на хората, че е повече от това, по нейните думи - “много повече от кухненски пастор”.

Мистър София 2018, Ричард, е Съквартирантът с най-ясни мотиви за участие във VIP Brother 2018 - „Някои се борят за любов, други за семейство, за мен най-важното е да съм успял! Целта ми е до една година да съм най-известния треньор в България”.

В Къщата влезе и семейство - Петко и Яна Димитрови. Двамата се запознават в телевизионното шоу Dancing Stars, а от пет години са и женени. Влизат в Къщата, защото искат да избягат за малко от децата и да си починат. Двамата ще бъдат със статут на самостоятелни Съквартиранти, но с право на един глас при номинации.

Бъдещият лекар Атанас, по-известен като певецът Наско Колев, заяви, че се плаши от Женското царство, защото много жени на едно място „не е свежа работа”. Друг музикант в Къщата ще е лошото момче на българския рап Ванко 1. Ванко смята, че е единственият български изпълнител, който отговаря на изискванията на американския шоу бизнес. Влизайки в Къщата заяви, че не би приел мисии, в които го карат да се облича като балерина или жена, но дали наистина ще откаже?

„Много мразя да ми се надуват и много обичам да ги пукам. Мога да надговоря всеки и то в рими, така че да не ме ядосват”, това пък заяви изпълнителката Диона, която определя себе като “българския Еминем”. Заедно с нея ще гледаме и друга БГ изпълнителка – Лора Караджова, която каза, че се гордее с песните си и стила, в който работи и се надява в Къщата да не влезе и тъмната й страна Телевизионната водеща Мира Добрева харесва идеята за Женско царство. Иска да види дали жените могат да са обединени „Като едната донесе ябълка на другата, останалите да не изплюят бръмбари по нея. Най-много обичам чепатите характери, много обичам сложните характери. Смятам, че ще ги покоря. Умирам от страх, че някой може да ме нарани”.

И накрая - моделът в Къщата се казва Розмари. Тя е от смесен брак - баща й е германец, а майка й - от Казанлък. Снимала е в Лондон, Дубай, Маями и Кейптаун. Участвала е в дефилета в седмицата на модата в Милано и в Берлин, но не смята, че е типичен модел, защото няма типичната фигура, изглеждала по-женствена и обичала да яде от всичко.