След успеха на „Вила Роза“, „Диви и Щастливи“ и „Привличане“ Мартин Макариев се впуска в една по-различна стилистика. Премиерната дата на мащабната продукция „В Сърцето на Машината“ е вече факт, като филмът ще завладее екраните в цялата страна от 18 март. Сюжетът проследява един съдбовен ден за група затворници и е вдъхновен от реални събития, случили се у нас в края на 70-те години. Първата сцена вече може да се види онлайн и обещава запомнящо се изживяване, със своя специфична атмосфера и уникално визуално оформление на световно ниво.



Новите и нетипични за родното кинопроизводство технологии 4K и HDR, които осигуряват максимално качествени картина и звук, разгръщат всеки детайл и позволяват на зрителя да се потопи в историята в дълбочина, като това е особено осезаемо на голям екран. Работата по продукцията отнема на екипа 5 години и е концентрирана в усъвършенстването на процеса от първия до последния елемент.

Въпреки че е поставен в определена епоха, сценарият на филма разглежда общочовешки взаимоотношения и би могъл да се разгърне във всяко едно време навсякъде по света. С тези си качества „В Сърцето на Машината“ вече печели признанието на реномирани фестивали, не само у нас, но дори и в Австралия.

Централната роля е отредена на Александър Сано, който беше номиниран за главна мъжка роля редом до Джейсън Съдейкис. В изцяло мъжкия каст, предопределен от сюжета, ще се насладим още на утвърдени имена като Христо Шопов, Юлиан Вергов, Ивайло Христов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Башар Рахал и Валери Йорданов, както и македонската звезда Игор Ангелов.

Преди да го видим у нас, филмът ще бъде представен предпремиерно в мащабно турне в над 20 града в Европа, като първата прожекция ще е в Хамбург на 3 февруари. „В Сърцето на Машината“ тръгва по кината от 18 март 2022 година. Сценарият е на Борислав Захариев, оператор е Андрей Андреев, а музиката е писана специално за продукцията от Виктор Стоянов.