Голяма доза артистичност, добро настроение и отношение към храната ще предложи „Черешката на тортата“ следващата седмица по NOVA. Певицата Камелия Воче, писателката Цветелина Цветкова, дизайнерите с необятно въображение Александра Тюркмен и Едис Пала и талантливият актьор Петър Калчев ще демонстрират своите кулинарни възможности в борба за първото място. Кулинарният стожер Иван Манчев пък ще предизвика уменията на звездните участници с нова интересна задача, която включва приготвянето на супа с аромат на зима и уют.

Старт на кулинарното прет-а-порте ще даде младият дизайнер с повече от интересно родословно дърво Едис Пала. Той ще посрещне гостите в монохромния си дом, където ще приготви модерна интерпретация на домашна балканска кухня. Едис ще пребори голямото притеснение от предстоящата вечеря с добра концепция, стил и стриктна организация. Изненадата на домакина ще събуди креативността на всички и ще ги върне в детските им години.

Във вторник Петър Калчев ще се развихри в кухнята на своята кулинарна премиера в „Черешката на тортата“. Любимият актьор от „All Inclusive” и „Пътят на честта“ ще покаже дали може да се представи еднакво добре и на кулинарната сцена, като сервира на гостите голяма доза чувство за хумор и добре презентирани ястия с италиански привкус. По време на вечерята чашите ще бъдат пълни с домашен крушов еликсир, а артистичното настроение и хумор няма да напускат масата.

Щипка писателски реализъм в сряда ще придаде Цветелина Цветкова. Забавната писателка, превзела България с книгата си за северозападния диалект „Лейди Гергана“, с неподправен с чар и широка усмивка ще мобилизира кулинарните си сили. Цветелина ще предложи уютна вечеря с видински дух и атмосфера, гарнирана с много апетитни изкушения. За спомен компанията ще получи щуро преживяване и неповторимо подарък за душата.

Дъщерята на Фатик – дизайнерът Александра Тюркмен ще потопи гостите в източната екзотика в четвъртък. Завърнала се съвсем скоро от Ню Йорк, тя за първи път ще отвори дома си, поднасяйки вечеря, вдъхновена от турските й корени. Александра ще състави естетически издържано меню, което ще гарнира с откровени разговори и автентична обстановка, а специалната й изненада няма да остави никого безразличен.

Доказаният кулинарен състезател Камелия Воче ще сложи край на седмицата с истинско пиршество за сетивата. Певицата с нежен глас и огромни готварски заложби ще опита да надмине себе си и очакванията на гостите с разточително меню от изтънчени ястия, подправени с много талант и любов. Камелия ще отприщи креативността си максимално и ще накара всички да помнят вечерята й още дълго време. Какви зимни супи ще предложат участниците и кой ще си тръгне с плакета от шеф Манчев – гледайте в премиерните епизоди на „Черешката на тортата“ всяка делнична вечер от 20.00 ч. по NOVA