Шеф Силвена Роу стана гост-готвач в един от най-луксозните комплекси на Малдивите.

Само една нощувка там струва поне 5000 долара. Кулинарката изготвя специално меню за богаташите със суперхрани и пробиотици. Тя меси хляб и забърква кефирени зърна със сок от манго. Зърната ги носи специално от България, защото за Малдивите това е непознат продукт. Иначе използва основно местни плодове и зеленчуци. Сред специалитетите й е ястие с круши, трюфел и лилави картофи. Звезда в менюто й е пробиотична торта с боровинки, която е без захар и глутен. Самата тя не крие, че консумира само качествена храна, благодарение на което биологичната й възраст се движи около 35 години, което установява след като се подлага на специални изследвания. Те показали, че възрастта й варира около 35 години, нищо че реално е на 55.

Разминаването Роу обяснява с т.нар. хакване на физиологията. С този метод тя успява да преборисериозен проблем с щитовидната жлеза. Топ готвачката не хапва никаква захар и не прекалява с месото , като го замества с растителни продукти, пълни с фибри. От февруари тя ще води ново кулинарно шоу по бТВ. То ще бъде изцяло кулинарно, с елементи на лайфстайл. Готвачката се радва и на признанието на правителството в Дубай, което й връчи наскоро златна виза за десет години. Голямото отличие идва заради заслугите й за обогатяването на кулинарната култура в страната, пише Галерия.