Вече два дни цяла България обсъжда риалити предаването „Ергенът“, което тръгна в събота по bTV, като основен хейт събират няколко от участничките и на първо място 28-годишната Габриела, родом от Сливница и любителката на чашката Венета Костова. Шоуто събра доста негативни коментари именно заради подбора на участнички, които са обвинени от публиката в меркантилност, твърде свободно поведение, незаслужено високо самочувствие и липса на елементарно възпитание.

Отношение взеха зрителите, които измислиха свежи смешки като: „След като видя участничките, ергенът се върна при майка си“. „Гледах "Ергенът" и си мислех, че не е никак лошо да си сам“.“Директно ви спестявам един сезон гледане - накрая Ергенът ще си е пак ерген. Дай Боже“ и дори „Ергенът“ ще си тръгне с Наум Шопов“.

Не останаха назад и експертите, като в обсъждането се включи дори Иван Гарелов. „Гледам "Ергенът" и не вярвам.Каква пошлост!Какво падение за БТВ!Не това са ценностите на младите хора в България“, написа „Мистър Панорама“. Габриела веднага отговори на критиките, като се оправда, че такива за изискванията на шоуто."Това е Реалити шоу и неговата цел е да бъде интересно за обществото, поради големият брой коментари и снимки на мой гръб, аз мога да кажа, че съм си свършила работата спрямо продуцентите и формата на телевизията.

Вместо да ругаете и обиждате, наслаждавайте се и гледайте предаването с цел забавление, нито Вие сте съвършенни-нито аз. Това е просто шоу с цел разтоварване“, написа бойната мадама, която освен забележителен нос има и проблеми с правописа. „Колко уискита изпи в първия епизод?Тотална излагация“, пък попита зрител Венета, която иначе трябва да рекламира здравословния начин на живот, защото е представител на фармацевтична фирма за пробиотици. Едно е сигурно след първия епизод-колкото и зрителите да се кълнат, че няма да го гледат, "Ергенът" ще бъде едно от събитията на сезона.