След разбиването на лагера на ветераните и предадените обети за лоялност вече никой от съквартирантите не е сигурен в другия.

Така утре съквартирантите ще гласуват кой от враговете, неприятелите, а може би дори и от приятелите си, да номинират за изгонване.

Едно от номинираните семейства ще бъде спасено от зрителите утре вечер в Big Brother Live. Този път Big Brother няма да държи спасените в напрежение до елиминациите в понеделник, а ще им съобщи радостната новина още същата вечер.

Какви стратегии ще използват семействата този път? Дали стари ще номинират нови и обратното? Дали слабите отново ще номинират силните играчи, които са заплаха за тях? Спечели ли си врагове устремения към победа Христо, който последните дни изнерви съквартирантите със себелюбието си и злобното си поведение? Кой ще бъде застрашен от изгонване само месец преди големия финал ще разберем четвъртък в 20:00 часа по Нова телевизия.

Какво се случва в къщата?


Мисия „Седемте смъртни гряха”

Тази седмица съквартирантите се изправят пред своите грехове. Успехът на мисията зависи от най-грешните семейства в къщата, които трябва да се срещнат очи в очи с изкушението.

На гнева най-често се поддават Чипеви. Затова Сашка и Павлин трябва да станат по-смирени, като не повишават глас, не влизат в конфликти, не използват обиди, ругатни и нецензурен език.

Трифонови трябва да се изправят срещу своя порок гордостта. Понеже суетата е болното място на поморийците, в продължение на една седмица, Корнелия трябва да носи костюм на крава, а Христо на заек.

"За мен да си горд не е грях ", сподели Ицо в изповедалнята.

"В нашия случай гордостта е подплатена", допълни Корнелия.

Музикантите Борислава и Пламен са семейството, което се чувства най-зле в собствената си кожа и прекарва времето си, завиждайки на останалите. Затова те трябва да заобичат себе си, като направят по едно добро и безкористно дело за три от семействата в къщата.

Борислава и Пламен решиха да помогнат на Цанка в приготовленията на трапезата за рождения ден на Антоний, да гледат малката Карина и да заведат Елеонора на фризьор.

Давид и Елеонора, които са подвластни на мързела, трябва да заобичат труда. Двамата заедно трябва да направят точно 475 обиколки на дървените мебели в двора за пет часа, като могат да ходят, тичат, дори да се носят един друг. Кой, ако не треньорът Цончо, ще брои обиколките на Давид и Елеонора?!

Семейство Господинови бяха определени като най-лакомото семейство, заради нестихващия апетит на Динко. Затова младите бургазлии трябва да изядат абсолютно всичко от маса, отрупана с всевъзможни храни и лакомства.

Динко и Магдалена нямат ограничение във времето за изпълнение на задачата си, но не могат да стават от масата, освен за да отидат до банята и тоалетната. Никои от останалите съквартиранти не може да се докосва до тяхната храна.



Така след пет часа ядене, мисията на Динко и Магдалена от вкусна започна да се превръща в кошмар.

" Аз нямам намерение да спя три дни на тая маса", заяви Магдалена безсилна.

" Малко ще ви е тежичко, но можете да се справите", окуражаваше ги Цончо.

Възнаграждението за успешна седмична мисия е 50% от месечния бюджет. В случай, че пет семейства се справят със задачите си, всички ще получат по 25% от заплатите си. Ако две или повече семейства не се справят с изпитанието си, мисията ще бъде неуспешна и съквартирантите ще бъдат глобени с 25%.

Елеонора – ябълката на раздора



Красивите жени винаги са център на внимание, а Елеонора и обожателя й Павлин са неразделен тандем. С освободеното си отношение към Паоло Елеонора си спечели още един враг в къщата. Освен Христо, на когото велинградската русалка изневери стратегически, подкрепяйки Анжелика, сега и отчаяната съпруга Сашка се обръща срещу Нора.

Користно или безкористно, Павлин направи поредна услуга на Елеонора като й купи цигари, а Сашка за първи път открито изрази несъгласието си. Ревността си Сашка хитро прикри с други подбуди.