За разлика от повечето си колежки Татяна Лолова не може да се похвали с многобройни флиртове и разбити мъжки сърца.

Наскоро доста по-младият Павел Попандов сподели, че като студент бил влюбен платонично в нея и бягал от вечерните лекции във ВИТИЗ, за да гледа кумирката си.

Сценичната фурия има обаче два брака - факт, който много хора в България знаят. И добавя: „Чувала съм, че някои хора от публиката мислят, че аз и един път не съм женена, че нямам деца. Други пък си мислят, че кой знае колко пъти съм се женила", отбелязва тя.

Актрисата за пръв път признава публично за двата си брака по повод анкета на лондонското издание на "Кой кой е". Във въпросника имало специални графи за първи и втори съпруг. "Видях, че Шърли Темпъл и други известни актриси бяха признали", казва Лолова.

Първият законен мъж на комедиантката бил хидроинженерът Евелин Монев, с когото направили сватбено пътешествие с мотор "Вятка" до морето. Разводът минал кротко.

Вторият, който е неотлъчно до нея от 1963 г. до днес се казва Светослав, но всички му викат Славе. Свързва ги Сатиричният театър, където Славе работи като реквизитор.

В годината на тяхната женитба се ражда синът им Сава. Преди появата му на бял свят влюбеният съпруг обичал да пита: "Танче, нали ще имаме десет деца?" След появата на Сава, който се родил седмаче, Славе поел огромна част от грижите за наследника. И скоро примирено рекъл: "Танче, другите девет... без мен."

Таня Лолова твърди, че още е лудо влюбена в благоверния си. Двойката обитава апартамент в престижната кооперация на „дейците на културата” близо до столичната зала „Универсиада”.

Синът им Сава, който се занимава с бизнес, съпругата му Нели и двете им мъжки рожби пък живеят в непосредствена близост до Стоянка Мутафова и Георги Калоянчев в баровския „Лозенец”.

В същия блок има жилище майката на Асен Агов, а до кончината си там живееше и писателят Любен Дилов-баща. Пред тв камери снахата на Лолова довери, че тя била „свекърва-мечта” и двете демонстрираха учудващо топли отношения помежду си. Дали това е реалност, или рекламен трик, знаят само хората от най-близкото им обкръжение.

Злобарите в гилдията още съскат, че комедийната звезда била „голяма конформистка” и припомнят как в самото начало на прехода разцелува Тато в съдебната зала от благодарност, че й дал жилище и звание.

Татяна Лолова от младини е на нож с най-близките си, издават нейни колеги. Още като ученичка била изгонена от къщи заради банално скарване с майка си. След това цял живот не й простила. Отгледана е от леля си.

Напоследък звездата на Сатирата е бясна и на племенника си Сава Лолов, шушука се в гилдията. Младият актьор направил шеметна кариера във Франция.

"Това момче взима луди пари, а нито веднъж не му се откъсна нещо от сърцето за леля му!", жалвала се наляво и надясно комичката.