Театърът на армията кани на премиера на 5,11 и 19 ноември с пиесата „Хотел между този и онзи свят“. Изправени пред асансьора, нагоре или надолу, героите в тази пиеса ще трябва да разкрият докрай своята същност. Кой ще бъде пощаден? Какво ще отреди съдбата? Има ли справедливост или краят е случайна фаталност? Кой ще получи право на живот след безкомпромисното разголване на истината.Така с въпроси, изискващи отговор от всеки в залата, авторът на пиесата Ерик-Еманюел Шмит поставя зрителя в ситуация на участник в интерактивна игра.

Неслучайно „Хотел между този и онзи свят” е една от най-поставяните пиеси на Ерик-Еманюел Шмит, както по света, така и у нас. В нея освен добре познатите му похвати, сюжетът държи изострено вниманието на зрителя като в криминален филм, в който любопитството към обратите в действието се награждава едва на финала.


Сюжетът ни пренася в пространството и времето, тук и там – в един странен хотел, където персонажите правят равносметка на изминатия път. Едни признават своите заблуди, други пропускат този шанс, а за някои от тях идва просветление, осъзнаване на истински стойностното – живот без егоизъм, живот изпълнен с трептяща и чистата любов. Независимо от сериозността на темата, Шмит надарява героите си с елегантно чувство за хумор, изразено в комичните ситуации, в които ги поставя, иронията, с която ги осветява, а не рядко и в сарказма, с който ги осъжда.


действащи лица и изпълнители

Жюлен Портал Дарин Ангелов (гост)
Магът Раджапур Георги Къркеланов
Доктор С. Антоанета Добрева – НЕТИ
Президентът Делбек Иван Радоев
Лора Ели Колева
Мари Анастасия Ингилизова
Персонаж в бяло 1 Ясен Атанасов
Персонаж в бяло 2 Владимир Матеев (гост)