Да няма трети сезон на „Игри на волята“ или той да не бъде реализиран от същите продуценти – това е каузата, зад която стои спортистът с криминално минало Тодор Желязков, след като получи покана за доброволно изплащане на 100 000 лв. В близо двучасово включване на живо в социалните мрежи участникът във втория сезон на предаването разказа своята гледна точка от скандала, като съобщи, че е подал сигнал до оригиналната продукция в Колумбия и очаква в скоро време становище от там.

„Искам да спрат с лъжите към обикновените хора, че това ще бъде трамплин за тях в живота“, обясни Желязков, чиито откровения онлайн бяха водени от Петър Низамов. Спортистът обяви, че няма да изплати въпросните 100 хиляди лева, поискани му заради нарушаване на договора. По думите му, документът бил неясен. Тодор не успял и да го изчете детайлно преди да го подпише. Така, по думите му, той разбрал, че наградният фонд е намалял двойно в сравнение с първия сезон едва при пристигането на терен.

Според Желязков и Низамов до съд няма да се стигне. Нещо повече, Тодор обяви, че има основание самият той да заведе дело срещу „Игри на волята“, тъй като си тръгнал от шоуто със „средна телесна повреда“. Става дума за счупена кост на стъпалото, която не била снимана на рентген въпреки призивите на медиците на терен, обяснява Тошко. „Не му е дадено правото на информиран избор – да разбере каква е травмата му и да прецени дали иска да остане в предаването“, допълва още Низамов.

Вследствие на това пък Желязков изпитва и по-дългосрочни вреди, съобщава самият той. „От тогава нито едно състезание не ми върви. Едно отказах, а на други 2 съм несигурен и ме боли“, казва той, уточнявайки че според него костта е зараснала накриво.

Желязков не скри разочарованието си от използването на прекалено много пъзели в игрите на Арената, като именно логическите задачи помагали според него на продуцентите да манипулират крайния резултат. Тодор не пропусна да спомене и проблематичния пъзел, който му донесе победа срещу Влади на елиминационната битка. Той обясни, че е разбрал, че не го е наредил правилно едва след като изгледал въпросния епизод у дома. За сметка на това пък предварително знаел изхода от сблъсъка му с Катя и Йоанна. „Знаех още преди да отидем на битката. Подшушнато ми беше задкулисно“, обяви той по повод битката, заради която се раздели с „Игри на волята“.

източник:Монитор