Внукът на Тодор Живков – Тодор Славков, продължава да живее бохемски, въпреки че отдавна не се радва на получени даром богатства, както в годините преди 10 ноември 1989 година.

Той не скри, че фамилията му е наследила достатъчно пари от дядо му, за да може повече от 20 години да не е изпитвала нито веднъж финансови проблеми, пише БЛИЦ.

“От дядо ми са останали не милиони, а милиарди. Не се харчат лесно. НО какво да правя - ям, пия, както дойде…”, призна чистосърдечно Малък Тошко в ефира на телевизионното предаване “Директно с Карбовски”.

От типичния му майтапчийски стил на говорене обаче не стана ясно дали той говори сериозно или иронизира слуховете за несметните богатства на клана Живкови. Тодор все пак подчерта във възможно най-сериозния за него тон, че въпреки проблемите, които им създаде демократичният преход, членовете на фамилията не са спохождани нито веднъж от финансови проблеми.

Синът на Иван Славков разкритикува управлението на страната, но не скри уважението си към личността на премиера Бойко Борисов. “Евала му правя, че призна колко много неща са построени в соцвремената. Дядо ми го уважаваше, виждал съм това. Между тях 100% имаше някаква връзка, въпреки че противно на разпространяваните карикатури въобще не си приличат”, призна Славков.

Той отрече реалното съществуване на демокрацията и напомни, че най-малкото заради произхода си няма как политическите му убеждения да не са леви. “Аз обаче не симпатизирам на БСП. Последният път не гласувах… Честно казано и на предишните избори пак не гласувах”, обясни Тодор.

Живковият внук защити дядо си по всички възможни параграфи – дори и за Възродителния процес. “Много е глупаво на това събитие да се гледа само от едната страна. Искате турците да бяха направили автономия в България ли? Всъщност те са симпатичен народ за разлика от други наши съседи, но дядо ми все пак е имал мотиви за смяната на имената”, категоричен бе Славков.