Не преди месец, не преди два или три, а преди почти цяла една година пламнала тайната любов между Валери Божинов и Николета Лозанова.

Футболният национал и "Мис Плеймейт" най-накрая прекратиха медийния запор върху връзката си и в ексклузивно и напоително интервю пред таблоида "Уикенд" , като повдигнаха завесата на личния си живот, аут от който остана фолкпевицата Алисия, майка на сина му Валери-младши.

"Спекулациите относно мен, Алисия и Николета ни дойдоха в повече. Казвам го за пръв път: връзката ми с Николета е от декември миналата година, няма смисъл да крия. Първо sms-и, разговори, срещи… Лека-полека отношенията ни се задълбочиха. Имах нужда от ново начало, от живот на чисто. Точно когато бях попаднал в такъв етап от живота си, срещнах Николета. Аз имам силно развита интуиция и вътрешно тя ми подсказа, че Ники се доближава максимално до това, което търсех”, разкри нападателят как е станала запойката му с Лозанова.

*Валери Божинов

Футболистът е откровен, че чувствата към майката на сина му Алисия са изстинали и от любовта им вече няма и следа. Въпреки това от думите му ясно личи, че занапред двамата бивши ще запазят добрия тон в отношенията помежду си.

"Тръпката ми към Алисия просто отдавна изчезна. Аз предпочетох истината пред лъжата. Ако бях продължил да играя пред нея театър и в същото време да я лъжа и да й забивам нож в гърба, нямаше ли да бъде по-жестоко? Обичали сме се, но навремето. Тя е майка на сина ми. Ценя я много, винаги ще я уважавам. Оценявам всичко, което е направила за мен. Тя е изключително борбена жена, за което й се възхищавам. Никога не ми е искала пари за клип или за песен. Бори се да постигне всичко сама, такава си е тя. Алисия и Младши ще са подсигурени във всяко едно отношение. Аз ще бъда техният гръб. Все пак, живял съм с тази жена, имал съм чувства към нея. Детето няма да си оставя на улицата. Ще съм по-далеч от него, но няма да му липсва нищо. Синът ми ще расте и с майка, и с баща", категоричен е националът.

*Алисия (Снимкa: сп. "Жената Днес")

Валери опроверга и спекулациите, че Николета е разтурила семейството му.

"Тя не е разделяла никой. Нито тя е виновна, нито Алисия. Аз съм предприел това решение. Така съм преценил, така съм го почувствал, така съм го направил. Чувствата са уникално нещо, заради което си способен на всичко. Чувствата и щастието, което съм открил в Николета, са надделели над всичко друго. Аз съм човек, който слуша сърцето си".

*Николета Лозанова

"Не мисля, че аз по какъвто и да е начин съм причината за тази раздяла. Валери беше инициаторът за нашата връзка. Не съм отишла, не съм му опряла пистолет в слепоочието: "Или с мен, или си мъртъв". Хора, с Валери не сме извършили престъпление. Защо не погледнете философски на нещата? Вижте, че времето, в което живеем, е такова – постоянно някои се разделят, други се събират. Кръговрат", разсъждава новата тръпка на Божинов.

"Аз неслучайно дълго време отклонявах всякакви интервюта и коментари по темата "Валери". Защото очаквах цунами от негативна енергия срещу нас двамата. А кому е нужно? Както днес с него сме заедно, така утре може да не сме. Хайде нека всички просто да си живеем живота!", добавя силиконовата сексбомба, изместила Алисия от сърцето на футболиста.

*Валери Божинов и Николета Лозанова (Снимка: сп. “Номер 69”)

В интервюто става ясно още, че Божинов и Лозанова в крайна сметка не очакват дете.

"Този слух е едно голямо недоразумение. Последния път, в който си бях в България, с една от моите приятелки пазарувахме дрешки за племенника й в един от моловете. Предполагам, че някой, който не трябва, ме е видял и е раздухал, че съм бременна от Валери. Още не! Ако един ден забременея, лично ще го съобщя”, подчерта плеймейтката.

На този етап с Валери нямат планове за най-сериозната крачка – да сключат брак.

Божинов отхвърля категорично слуховете, че е бил отстранен от отбора на Лотар Матеус под давлението на Боби Михайлов заради връзката му с Николета. Както е известно тя е бившата голяма любов на сина на футболния бос Ники Михайлов.

*Ники Михайлов (Снимка: niki-mihaylov.com)

"Не бъркайте футбола с личния ми живот. Все пак сме професионалисти, големи хора, и е абсурдно личните отношения да застават над интересите на България. Говорих с Ники. Освен, че ми е съотборник, той ми е и приятел. Разбрахме се като мъже. Николай отдавна няма интерес към Николета. Затова и аз нямам никакви проблеми нито с Ники, нито с баща му. И двамата ги уважавам".

Божинов използва трибуната на вестника, за да призове всички медии да спрат с нападките по двете му жени – бивша и настояща.

*(Л-Д)Николета Лозанова, Валери Божинов (сп. “Номер 69”), Алисия

"Няма начин да не бъдем обсъждани, знам. Но личният ни живот си е личен живот. Говорете за мен, Николета и Алисия за това, което правим в кариерите си. Искам да помоля всички журналисти: Не ни нападайте, не ни обиждайте!"

Накрая Божинов за пръв път призна също, че наистина има проблемни отношения с майка си Пепа и втория си баща Сашо Ангелов.

"Много писахте по въпроса, но само ние помежду си знаем какви всъщност са причините. Във всяко едно семейство има недоразумения. Може би аз не съм прав или те не са прави. Майка ми си я обичам и държа на нея. Уважавам всички и ги обичам, сестра ми Михаела също. Трябва просто да седнем и да се изясним. Но не става по телефона. Идват празници, време за прошки".