Мащабни конструкции, басейни, огромни понтони в морето и мегаструктури очакват на Арената участниците във всяка битка в трети сезон на „Игри на волята“ България“. Три екипа от специалисти ежедневно изграждат съоръженията за игрите, а основната задача е да поддържат трасетата максимално трудни, но и безопасни. Екип от петима лекари следи за здравословното състояние на участниците и е готов да окаже първа помощ по време на екстремните приключения на Арената.

„Всяка игра е меграстуктура от най-различни елементи, които не са виждани досега в нито един риалити формат. Аз съм бил и участник, и част от екипа на много подобни формати по цял свят и мога да кажа, че топспециалистите в момента са в Царево и работят за „Игри на волята: България“. Мисля, че продуктът, който зрителите ще видят от септември ще бъде в пъти по-добър от всичко, правено до момента“, разказва Николай Мартинов за „Здравей, България“, който отговаря за изграждането на съоръженията и сигурността на всяка битка. Той обещава на зрителите, че ще видят на Арената басейни, високи ферми, дървени конструкции и масивни понтони навътре в морето, които ще бъдат малка част от препятствията към голямата награда от 100 000 лв.

Медицинското осигуряване на участниците за трети пореден сезон поема д-р Витан Витанов и неговият екип. Общо петима лекари следят за здравето на воините и наблюдават всяка битка отблизо. „Тежките условия и времето оказват влияние върху телата на играчите. Най-често обаче става въпрос за по-леки случаи като крампи и схващане на мускулатурата“, споделя д-р Витанов. Лекарят добавя, че заради видимо най-трудните битки в предаването досега и репликата „Лекар на терен“ е почти ежедневие.
В какви невиждани предизвикателства ще се впуснат участниците и какви изненадващи обрати ще поднесе на зрителите най-атрактивното риалити, предстои да видим от септември по NOVA!