Преди да форсира популярността си като шофьорa от мола на „Стъклен дом” по bTV Явор Бахаров приключи снимките на пълнометражния „Тилт”.

Режисьорският дебют на Виктор Чучков ще излезе на екран през февруари, за да представи актьора като Сташ – добро момче с лоши приятели, които го забъркват в търговия с порнофилми.

Пред "Монитор" къдрокосият актьор споделя, че вратичката към криминалната драма му отворил брат му, Захари Бахаров, който вече бил поканен да се пробва за Сташ. Няколко реплики по-късно звездата от „Дзифт” казал на режисьора, че до час ще го запознае с много по-адекватен за образа човек. Офертата се оказала сполучлива.

„Кастингът беше доста продължителен. До последно не се знаеше кой какво ще играе точно ­ Виктор се двоумеше за ролята на Сташ между мен и добрия ми приятел Ивайло Драгиев....”, разказва Явор и добавя, че е ударил джакпота от житейската лотария с шанса да играе в лентата.

Наясно е, че опцията да скочиш в центъра на проект от такъв калибър от скамейката в НАТФИЗ е привилегия за малцина от колегите му. Сред тях и Радина Кърджилова, с която делят приятелство на маса както в живота, така и в „Стъклен дом”.

Взаимната им симпатия от студентските години помага на Явор да се справи с любовните сцени без засечка. „Тя е добра актриса, а на всичкото отгоре е и привлекателна, което улесни задачата ми. Не е трудно да се влюбиш в нея."

Последното важи с пълна сила за Луиза Григорова, с която тръпката от малкия екран се пренася и извън кадър. В началото Бахаров е лаконичен по темата: „Имаме доста общи неща. Засега си живеем и се наслаждаваме един на друг, обаче няма истории за разказване”.

Седмици по-късно с бившата моделка изгряха рамо до рамо в „Нека говорят” с Росен Петров, за да афишират със закачлива неохота връзката си. Към днешна дата двойката спазва даденото в ефир обещание да не експонира в комерсиална посока отношенията си. Ако го питаш как се вижда след пет години, Явор е категоричен:„Желая да изпитвам същата любов към човека до себе си.”

Със значително по-голям ентусиазъм говори за друг важен човек в живота си – брат му Захари. Отрасват в 18-етажна панелка в старата част на „Овча купел”, а спомените за прехода от хлапета към тийнове свързва с „джанки, леки кражби, фунийки, мачове... Даскалото ми беше наблизо ­ изобщо затворен кръг!”

Всъщност Явор е средното дете от общо три момчета. Днес къдрокосият талант се вижда като късметлия за връзката си с носителя на наградата Свети Георги от Московския фестивал. „Конкуренция между нас сигурно има, но все пак смятам, че той е малко по-напред в материята...”

Явор грейва, когато стане въпрос за родения му преди няколко месеца племенник Максим от връзката на Захари с тв водещата Диана Алексиева. „Тръпката сякаш беше по-голяма когато разбрах, че се е появил, отколкото като го видях. Може би защото спеше... Надявам се баща му да е жив и здрав и той да бъде винаги до сина си, пък аз да съм приятният чичо, от когото винаги можеш да чуеш нещо интересно!”