„Благодаря на Аня Пенчева за уважението към мен и моето творчество“, това възкликна примата на българската естрадна музика Лили Иванова за една от иконите на родното ни кино и театър Аня Пенчева. Причината за признателността на певицата към нея е скорошно интервю на Пенчева, в което звездата от „Време разделно“ признава, че запоследно е плакала именно на концертите от края на 2021-а на Иванова в София.

"Излиза Лили – прекрасна статуетка и в същото време величествена. И цялата публика става на крака! Имах чувството, че е ще страшно невъзпитано, ако седна. Исках в поклон да стоя пред тази велика жена", разказа за изживяването си тя пред bTV.

От своя страна изпълнителката на „Щурче“ й пожела здраве, щастие и успехи. В интервюто Пенчева коментира и случая с ваксинираните народни представители от "Възраждане", които са срещу зелените сертификати.

"Основно качество, което трябва да имаш, за да си в политиката, е морал", заяви актрисата и сподели, че самата тя също е имала предложения за кариера в политиката.

"Получавала съм предложение да бъда депутат, служебен министър на културата, културно аташе в чужбина и вицепрезидент. Толкова смешно е артистка да се кълне във вярност на партията!", смята тя.