Жана Бергендорф се ожали, че нейните продуценти не й осигуряват участия и е готова да пее дори на улицата. Според нея причината да не я пускат да пее се крие в страховете на конкурентите й."Може би страховете на хората, че мога да ги смачкам, ги кара да правят това. Смятам, че всеки човек на този свят има права.

Моето е да работя, да изкарвам пари за детето ми. Никой няма право да ми го забранява", казва Жана пред вестник „Галерия“. Скоро Жана пусна нова песен след 4 години пауза със заглавие „Уморени думи“. В същото време пише и книга, но не се ангажира със срокове. 
Бергендорф говори и за проблемите с наркотиците.

"Аз съм взела мерки за своите състояния, които са предизвикани най-вече от това, че не съм на сцена и не мога да бъда себе си. След Нова година ще вляза в клиника за да се лекувам. Няма да ми е за първи път да вляза в клиника. В България се лекувам, и тук има много добри професионалисти психиатри. Длъжна съм да направя така, че всичко да е овладяно на 100%. Борбата с наркотиците продължава цял живот, и тя е всеки ден всеки час. Особено за нас артистите. Не искам да свърша като Уитни Хюстън или Ейми Уайнхаус“.

„Жана споделя, че има човек до нея, но няма да говори за това. „Мъж или жена няма значение. Бяха писали, че съм сгодена. Това не е вярно“.