Жадувана победа си извоюваха Рибарите и за първи път ще се насладят на удобствата и лукса в Резиденцията. След безкрайни два месеца, прекарани в тежките условия край Дивата река и Стопанството, синият отбор мобилизира сили и спечели първото място в оспорвания двубой за територия. Рибарите показаха устрем, умения и упоритост и така си заслужиха охолен живот през новата седмица.

В Териториалната битка двете племена внимателно избраха по един войн, който да бъде тяхна опора и да опъва въже, с помощта на което кошът на отбора се задържа във въздуха. Останалите участници преминаваха на щафетен принцип през редица препятствия по трасето, за да стигнат до торбички пълни с пясък. С тях те стреляха в коша на противника, а с натрупване на тежестта, задържането му във въздуха ставаше все по-трудно. Рибарите видяха най-голяма сила у Чудомир и избраха той да държи въжето, а Жътварите се спряха на доказалия се играч Тодор.

След преминаването на първите няколко играчи по Арената, жълтото племе отбеляза преднина, която беше стопена, когато дойде редът на Ивана. Тя се затрудни с улучването на коша, а Рибарите се възползваха от ценното време да наваксат изоставането си. Така те успяха да затруднят максимално Тодор и въпреки огромните му усилията да се справи, той не издържа тежестта и изпусна въжето.
„Мисля, че тази загуба се дължи изцяло на мен. Може би си вярвах прекалено много и подцених играта. Чувствам се зле – все едно държах целия отбор в ръцете си и го изпуснах“, коментира представянето си в играта Тодор след загубата на Жътварите. Ивана също пое вината за слабата си игра в социалните мрежи и обясни.

„Една от най- трудните за мен битки в този момент !! Толкова се чувствах изтощена от болестта , че не можех да направя нищо повече от това което видяхте ... на тази битка аз се мъчех , мускулите ме боляха заради температура , не можех да дишам добре заради кашлицата , аз буквално не можех да се затичам и 20 метра и да аз съм виновна аз забавих отбора !”. Днес тя ще напусне предаването заради влошеното си здраве, а зрителите се заканват да не гледат повече, щом любимката им си тръгва предсрочно.