Процедурата е извършена в София, противно на последната мода родните звезди да се подлагат на подобни интервенции в Турция.За операцията разкри самият Геро пред Елизабет Методиева в интервю за предаването „На кафе“, предава novini.bg.На въпроса на какво се дължи драстичното му отслабване и има ли тайна диета, Георгиев първо се пошегува, че Рачков му е казал да се вземе в ръце и той затова слабее, но после сериозно даде отговор, който вълнува много хора от месеци.

„Спазвам някакъв режим, но генералното е, че си направих бариатрична операция в София при доцент Гроздев. Сега спазвам режим. Всичко е наред, под контрол, без рискове и се чувствам добре“, заяви Геро.

С новата визия той се впуска и в поредното предизвикателство - новото шоу „Скрита самоличност“. Относно предаването той заяви: „Изисква се наблюдателност, забавно е и мисля, че ще бъде свеж полъх в ефира“. В понеделник вечер пък двамата с Рачков водиха финала на „Като две капки вода“ в препълнената зала „Арена София“. „За три дни билетите за големия финал свършиха, което е много показателно. Означава, че шоуто е нещо, което се желае от много хора. Това ни прави щастливи!“, категорични са те.