Списание "Форбс" публикува списъка си с най-високоплатените актриси на Холивуд. Подреждането е въз основа на приходите на дамите за периода 1 юни 2007 г. - 1 юни 2008 г.

Ето как изглежда първата десетка:


1. Камерън Диаз - 50 млн. долара
Камерън Диаз е най-високоплатената актриса в Холивуд за последната една година, пише „Форбс". Последната й роля бе в „Да си остане във Вегас", където си партнира с Аштън Кътчър.


2. Кийра Найтли - 32 млн. долара
Последният й филм е номинараната за Оскар драма „Изкуплението". Найтли прибира солидни чекове и като рекламно лице на парфюма на Шанел „Coco Mademoiselle". 

 
3. Дженифър Анистън (виж галерия) - 27 млн. долара
Анистън все още получава пари от излъчвания на „Приятели", което е добре, тъй като последните й филми не се славят с особен успех. Последно тя участва в семейната комедия „Марли и аз" и романтичния „Той не си пада по теб".


4. Рийз Уидърспун - 25 млн. долара
Тя участва във високобюджетната комедия „Четири Коледи", която предстои да излезе по кината през ноември. Освен това подписа тригодишен договор на стойност 30 млн. долара с козметичния гигант Avon.


4. Гуинет Полтроу - 25 млн. долара
След известна почивка заради майчинство, Полтроу засне заедно с Робърт Дауни Джуниър успешния „Iron Man". Тя е и рекламно лице на Estée Lauder.


6. Джоди Фостър - 23 млн. долара
Фостър е доказателство за това, че и актрисите над 40 години могат да печелят милиони долари (тя е на 45). Последният й голям филм е излезлият миналата година „The Brave One".


7. Сара Джесика Паркър - 18 млн. долара
Подреждането й в класацията се дължи най-вече на филма „Сексът и градът", който жъне огромен успех по целия свят.


8. Мерил Стрийп - 16 млн. долара
59-годишната Мери Стрийп все още е сред десетте най-скъпоплатени актриси в Холивуд. Последното й участие бе в мюзикъла „Мама Миа!". В момента текат снимките на „Съмнение", който ще излезе в началото на 2009 г.


9. Ейми Адамс - 14.5 млн. долара
Адамс стана звезда с участието си в мюзикъла на Дисни „Омагьосаните", който донесе приходи от 340 млн. долара. Следващото й участие ще бъде до самата Мерил Стрийп - тя ще играе в два филма с нея - „Съмнение" и „Джулия и Джулия".


10. Анджелина Джоли - 14 млн. долара
Въпреки бременността си, Джоли участва в два филма миналата година - „Беулф" и „Могъщо сърце".

източник: profit.bg