Днес Бионсе Ноулс празнува 27-ия си рожден ден. Тя е една от най-известните и талантливи R&B певици, която завладява със своето секси и естествено излъчване. Бионсе е американска икона, почитана заради своята неповторима музикална дарба и безспорното й умение да радва и забавлява публиката.  До 24-та си годишнина е продала повече от 50 милиона албума, спечелила е заслужено 9 награди Грами, превръщайки се в една от най- популярните и обичани певици за всички времена. Звездата на Бионсе изгрява с R&B групата Destiny's Child, която й печели световна слава. Първият й самостоятелен албум "Dangerously in Love" излиза през 2003 г. и достига номер едно в класациите като от него са продадени само в Америка над 4 милиона копия. През 2006 г. излиза на пазара и вторият й самостоятелен албум "B'Day", който продължава успеха на първия.

Бионсе Жизел Ноулс е родена на 4 Септември 1981 г. в Хюстън, Тексас. Баща й Матю Ноулс е  мениджър на Destiny's Child, а заедно с майка си, Тина Ноулс, Бионсе пусна на пазара модната линия House of Deréon. Бионсе има по-малка сестра, на име Соландж, тя също се занимава с музика.
Учи в The High School for the Performing и Visual Arts в Хюстън, Тексас. На 8 годишна възраст се среща с Латавия Робъртсън, на прослушване за детска музикална група, заедно с Латоя Лъкет сформират трио - Gyrl's Time. През 1992 г. братовчедката на Бионсе, Кели Ролънд се включва в групата. След редица прослушвания момичетата стават шест и решават де се представят на най-известното по това време шоу за таланти в Америка - Star Search. За съжаление не постигат успех, тъй като, както признава самата Бионсе, песента с която се представят не е никак силна.
През 1993 г. броят на момичетата е сведен до 4 и групата се преименува на Destiny's Child. През 1995 г. бащата на Бионсе, Матю, напуска работа и се отдава единствено на групата на дъщеря си. Момичетата започват да пътуват из страната и да вземат участия в различни прояви, след четири години на път от Кълъмбия рекърдс ги забелязват и подписват договор с тях.
През 1997 г. издават първия си сингъл, "No, No, No", който става мултиплатинен. През 1999 г. издават три топ десет хита: "Jumpin, Jumpin" "Say My Name" и "Bills, Bills, Bills". Стават една от най-продаваните дамски групи. Вторият им албум носи повече от 9 милиона печалба. Обявява се, че сингълът им "Independent Women Part 1", от саундтрака към "Charlie's Angels", има повече от 140.4 милиона слушатели по радиостанциите.  Скоро след получаването на 5 номинации за Грами през 2001 г. Латоя и Латавия напускат групата. Но Destiny's Child отново се попълва след пристигането на Мишел Уилямс и Фара Франклин. На раздването на Грамитата взимат две награди за Най-добра R&B песен и за Най-добро R&B изпълнение, и двете за "Say My Name."
Вече като трио, "Destiny's Child" издават третия си албум, "Survivor". Печелят Грами за група на годината през февруари 2002 г.. Още същата година трите момичета решават временно да се отдадат на самостоятелни кариери. През 2004г. Destiny's Child отново се събират и съобщават за издаването на албума Destiny Fulfilled, дебютният сингъл от него е Lose My Breath.
През есента на 2002 г. Beyonce записва с рапъра Jay-Z постигналия огромен успех сингъл Bonnie And Clyde. В момента се говори, че двамата са се оженили на тайна церемония.
През лятото на 2003 г. излиза и първият самостоятелен албум на Бионсе - Dangerously In Love.  Дебютният сингъл Crazy In Love, който е в дует с Jay-Z, бързо се превръща в един от най-големите летни хитове. Dangerously In Love също се изкачва до върха във Великобритания и Канада, както и в американските поп и R&B класации за албуми. Това е първият случай, след 1983 г., когато песен и албум едновременно достигат номер 1 както в САЩ, така и във Великобритания. До края на лятото Baby Boy - вторият сингъл от албума, започва да се изкачва в класациите и също се превръща в един от най-големите хитове на 2003 г. По същото време Beyonce изиграва главната роля във филма Fighting Temptations.
В края на 2003 г. излиза и третият сингъл от Dangerously In Love - Me Myself And I, а четвъртият, Naughty Girl – в средата на 2004 г. И двете песни влизат в Топ 10 на класацията Billboard Hot 100.
Преди  2 години, на днешната дата (4 септември) илиза и вторият самостоятелен албум на певицата - B'Day. Допълнително Бионсе издава и DVD - "B'Day Anthology Video Album, видеоклиповете в него са 8 и за записани само за 2 седмици.
В момента звездата се снима във филма Obsessed. Лентата се разказва за успял млад мъж, който има красива съпруга но идиличният му живот е застрашен от колежка, която започва да го преследва. Премиерата на лентата ще бъде през февруари 2009 г. 

Ако сте родени на днешната дата:

Вашата лична година в периода от рождения ви ден до 31 декември е изпълнена с възможности за промени, от които трябва да се възползвате чрез максимална активност, ако искате да жънете резултатите в следващите девет години. Без колебание направете малките крачки към големите ви бъдещи цели. 

Екипът на hotnews поздравява редакторката си, която днес също празнува! Наде, пожелаваме ти много здраве, любов, щастие и "нагорещени" новини!