"Както се случва с много други хора, и аз в началото не знаех нищо за здравословното хранене. Днес обаче съм спокоен и ви казвам, че никак не е трудно да спазвате режим без да се изтезавате с диети. Аз се преборих с лакомията си и ако съм много гладен, посягам само към плодовете. Сутрин, когато се събудя, закусвам с хляб и мармалад, един изцеден портокал или една чаша кисело мляко. След това изпивам един чай или прясно мляко.
Обядът със спагети е много важен за мен. Приготвям ги със зехтин и домати. Не смесвам въглехидрати с протеини. Ям много зеленчуци - сварени или сурови. Вечерям риба, бяло месо или яйце и зеленчуци. Плодовете ям последни, дълго време след спагетите, за да могат по-лесно да се усвоят от организма. Позволявам си и порция сладолед накрая", споделя италианската ски легенда.

Балансирано хранене, различни спортове, практикувани и с приятели: това са тайните, за да бъдеш във форма. За тези, които са прекъснали или напуснали спорта и са се отпуснали, предлагаме няколко съвета, които Томба ла Бомба е адаптирал за себе си:

1. Отделяйте по 1 час 4-5 пъти седмично за бодибилдинг.

2. Не оставяйте гръбначния стълб и ставите без натоварване. Поддържайте ги във форма с всякакъв вид спорт.

3. Практикувайте различни спортове като баскетбол (2-3 пъти седмично), тенис (2 пъти) и колоездене (1 път седмично).

4. Контролирайте храненето си, като имате предвид, че е по-добре да "съгрешите" с някоя вкусотия веднъж, отколкото няколко пъти на ден.

5. Поне отвреме-навреме спортувайте с приятели. Поставете си за цел да победите, така по-лесно ще надвиете мързела си.