Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Жерар Пике останал изумен от хранителните навици на "червените дяволи", когато пристигнал на Олд Трафорд през 2004 година, пише вестник Дейли Стар. 

Пике, който сега играе за Барселона, разкри, че играчите на Юнайтед били почитатели на комбинацията бира и бургери и никой в клуба не пазел диета. "Това е недопустимо. Всеки ядеше каквото си иска. Като си представите английския начин на ядене, можете да си представите за какво говоря. На всеки 15 дни ни качваха на т.нар. от нас "машина за паласки", на която ни измерваха тлъстините. Не може да си представите колко от водещите играчи на клуба буквално чупеха машината, защото тяхната диета беше бира и бургери", заяви Жерар Пике.

Защитникът, който прекара четири години на Олд Трафорд, се пошегува и с шотландския акцент на Сър Алекс Фъргюсън, който бил неразбираем за голяма част от футболистите. "Когато пристигнах в Юнайтед, не знаех английски и не разбирах какво се говори на разборите. Стареца, както той е известен в Манчестър, говори шотландски английски, който за мен си е като китайския език. Но аз не съм най-тежкият случай. В сегашния отбор на Юнайтед има футболисти, които все още не разбират какво им говори Фъргюсън", коментира още Жерар Пике.

Испанецът призна, че именно под ръководството на Фърги се превърнал в завършен футболист. "Дотогава живеех с родителите ми в Барселона. Промяната беше много тежка, но ми помогна да се превърна от момче в мъж. Не съжалявам, защото точно в Юнайтед се усъвършенствах като футболист", каза Пике.

източнк: