Магърдич Халваджиян: "Доста тежка се очертава картинката най-вече заради метеорологичните условия. Да скочиш в язовир при минус 10 градуса не е лесно", коментира Маги сложността на продуцентската си задача.

- Маги, докъде стигнахте с кастинга на участници за шоуто "Страх"?

- Действаме. Страшно много народ се записа и тепърва ще решаваме. По регламент крайната цифра на участниците трябва да наброява 100, а във всеки епизод участие ще вземат шестима. Така че селекцията продължава с пълна пара.

- Разбрахме, че сред желаещите вече има лица от родния шоубизнес. Ще подскажеш ли имена или поне от какви сфери са?

- Директно ще кажа кои са част от тях - Здравко от "Биг брадър" реши, че отговаря перфектно на критериите и може да се подложи на такъв експеримент. Аксиния от "Стар академи" се записа, Мария Игнатова и Рачков също. Говорим за популярни личности, проявили интерес, а не за избрани такива. Тепърва ще трябва да минават медицински тестове, за да се провери кой с какви алергии е, къде е уязвим и т. н.

- Реализацията на формата изисква ли повече усилия и човешки ресурс от това,  което сте правили до момента като проекти?

- Доста тежка се очертава картинката най-вече заради метеорологичните условия. За разлика от други формати, снимаме в пределите на страната, но това не значи, че да скочиш в язовир при минус 10 градуса е лесно. "Страх" обаче е хит в световния ефир и гарантирам, че ще го направим по максимално най-добрия начин. Започнахме вече да транспортираме разни екзотични животни - тарантули и прочие, с които ще бъдат свързани част от задачите на участниците.

- Имаш ли предвид вече някой за водещ?

- Още не, но другата седмица ще е ясно кой, и ще бъде обявен. Кандидатурите са пет и все на известни лица.

- Какво се случва с предаването, което щеше да тръгне на мястото на "Имаш поща" с водещ Гала?

- Смени се ръководството на Нова, а това автоматично ни върна в изходна позиция като преговори - дали ще е точно това предаване - вариететно, с много музика, скечове и продължителност от няколко часа, или ще е друго. В началото на февруари ще знаем какво правим.

- А с проекта ви за bTV  "Ясновидци" докъде стигнахте?

- Снимаме, не сме стигнали финала. Суперинтересно се очертава, защото кастингът тази година е много по-силен. Знаеш, че вторият сезон се гледа по друг начин, защото човек има изградени очаквания и нагласи. Мисля, че ако не надминем успеха на първите "Ясновидци", то със сигурност ще затвърдим позициите на формата в ефира. От това, което виждам в монтираните епизоди до момента, съм много доволен. Държим висока топка като продукт за пореден път.

източник: "Монитор"