На изискано и стилно модно ревю в „Кемпински Хотел Зографски" модна къща „Жени стил" с дизайнер Евгения Живкова представи новата си колекция пролет-лято 2009, наречена „Слънчева жена".

Сред присъстващите гости на ревюто бяха Клавдия Кашева, Цветанка Калфин, Светлана Шаренкова, Анна Сендова, Цветелина Бориславова, Петя Славова, Деница Димитрова, Нина Радева, Жени Калканджиева, Лили Червенякова, Албена Александрова, Жана Жекова, проф. Любомир Стойков, Иван Радев, Евгени Минчев, Павел Цветков, както и техни превъзходителства посланиците на Беларус, Македония, Холандия и Финландия, и др.

На г-жа Живкова бяха изпратени специални букети от първата дама Зорка Първанова, от министър Емилия Масларова и от много други ценители, колеги и приятели.

Евгения Живкова сподели: "Пролетно-лятната ми колекция е адресирана към активните и модерни жени, които умело комбинират цветове и платове, и са склонни да импровизират и експериментират. Духът и естетиката на Ренесанса - макар и частично, са повлияли на най-новите ми произведения, адаптирани към ценностите на нашето съвремие.

Реших да нарека тази колекция "Слънчева жена", защото искам моите облекла да носят настроение и радост. Моето послание е, че не трябва да бъдем унили дори и в трудни моменти. Пролетно-лятната дамска мода, издържана в естетиката на "Жени стил", е заредена с положителни емоции и е много жизнена и слънчева!"

Колекцията е съставена от 60 облекла, разпределени в 12 взаимно свързани теми. Силуетът включва къси вталени сака с шал-яка, ревери, вградени биета и рюшове. Роклите са с разнообразни кройки - прави, разкроени, с чупки и плохи. По тях има различни вграждания на платове с пайети и материи с намачкана структура. Силуетът на роклите е разнообразен - с висока и свалена талия - дължината им е около коляното и до земята.

Акцент при саката и роклите са наборите и чупките в горната и долната част на ръкавите. Отново са актуални три-четвъртите ръкави, които завършват с маншет или обемни буфани. Някои от ръкавите на саката са с разкроен силует.

Панталоните са разкроени с чупки, панталони тип „цигара" и прави панталони.

Полите са обемни в долната част, с плохи и чупки, а дължината им е около коляното и до земята. Актуална е и класическата права и разкроена пола.

Официалната тема в колекцията „Слънчева жена" включва дълги рокли, разиграни в различни варианти с много плохи и волани, набори, различни вграждания и гарнитури от мъниста.

Хит за сезона са вталените сака, изработени в комбинация на разнообразни видове материи, разиграни в различни варианти с ефектни вграждания и срязвания. Модната новина е, че циповете отново се завръщат при саката и роклите.

Оригинални детайли в колекцията са вградени биета; рюшове; маншети на ръкавите; ефектни вграждания от платове с мъниста и намачкана структура; различни ширити и ципове.

Пъстрата цветова гама включва коралово оранжево, червено, бяло, екрю, синьо, лилаво, златисто, черно, сиво и маслено зелено. Десените са с флорални мотиви, дюс или с декоративни точки. Материите са ефирни и разнообразни: коприна, шифон, лен, памук, платове с мъниста и пайети, цялостно апликирани материи и кожа.

На модния подиум се изявиха едни от водещите топмодели на "Визаж модел груп", както и 13-годишната дъщеря на г-жа Живкова - Андреа Стефанова. Прическите бяха дело на екип на Тодор Тошев, а гримът сътвори екипът на Кирил Чалъков.

източник: fashion-lifestyle.net

снимки: Мони Франсес