Източници близки до Нова телевизия разкриха пред Svetsko.com, че този сезон на "Вип Брадър 3" ще бъде удължен. Все още не са уточнени всички детайли, но основните параметри са конкретизирани.

Изненадващо продуцентите на риалити шоуто са взели категоричното решение финалният епизод да се излъчи в неделя - 10 май. Досега всички сезони на хитовото предаване са завършвали в ден понеделник.

Традициите обаче вече не са това, което бяха. Промяната се налага поради следния факт. Финалът на "Вип Брадър 3" ще продължи феноменалните осем астрономически часа. Досега в българския ефир, нито една продукция не е давала заявка за подобен рекорд. Аргументите на продуцентите са следните - така ще се добави още по-голяма сума за тяхната благотворителна кауза. Скептиците обаче са категорични - Нова телевизия не иска да противопоставя финалния епизод на най-скъпото си риалити на конкурентното шоу "Мusic idol" по bTV.

Според други версии, TV каналът има огромно количество рекламни спотове, които технически няма да е в състояние да излъчи. Без значение дали Нова трябва да се компенсира на рекламодателите си или иска да събере още пари за благотворителност, цяла неделя ще гледаме "Вип Брадър 3". Още по-пикантната новина, която Svetsko.com разкри, е тази, че след финала на шоуто всяка седмица Нова ще предава по два грандиозни концерта директно от Къщата в Нови Хан. В тях ще участват десетки гост звезди, които своеобразно ще продължат благотворителната мисия.