- Елена, наближава турнето. Какви изненади си подготвила за своите почитатели?

- Тази година съм решила по-сериозно да наблегна на сценичното си поведение. Защото на миналото турне имах хитове, но хората вдигат летвата все по-високо и трябва да се нагаждам според техните очаквания. Пък и на мен лично ми се иска да ме видят в една по-освободена светлина и по-самоуверена, ако щеш. Затова със сигурност тази година ще има повечко шоу.

- Миналата година, за съжаление, турнето не ти донесе много радост. А точно обратното...


- Да ти кажа честно не знам, защо най-големите успехи в живота ми са свързани с много сериозни лични изпитания. Не успях да изживея истински емоцията от това, че имах тотален хит и 20 хиляди човека пееха заедно с мен. Тази година, пази Боже, си пожелавам да имам възможност да го изживея истински. Решила съм да се отдам повече на емоцията.

- Как се чувстваш една година по-късно след тази тежка загуба, която преживя?


- Ужасно... Много често ги сънувам... Явно това е дело на подсъзнанието ми. Най-вероятно вътрешно продължавам да си го изживявам. Определено съм решила да не празнувам повече рождения си ден. В никакъв случай няма да мога да го приемам вече като личен празник. Вътрешно вярвам, че той е над мен и ми помага. Още повече, че и тази година беше успешна за мен. Гледам вече да не ангажирам хората с тази история, защото българинът е скиптично настроен и тълкува по особен начин това, че споделяш дадена болка. Понесох някакви негативи от всичко това, защото хората смятат, че съм си направила ПР. Това не е вярно, но съм решила оттук нататък да не разговарям на тази тема.

- Подготвяш ли нови песни?


- Вече пуснах една и съм готова с още две нови песни. Песента се харесва, направих и доста успешен клип към нея. Доволна съм от работата си и няма търпение да  усетя емоцията отново да имам тотален хит.

- Кога си готова да „убиеш" от упор?


- Като че ли напоследък загубих агресията, особено след тази случка гледам ларж на живота. Дори и да ме нападат, предпочитам да си замълча, отколкото да отговарям с агресия. От упор отговарям единствено на моите съперници в някое стрелбище.

- Твой фен ти подари годежен пръстен, а любимият човек?


- Честно казано, двамата сме против брака. В днешно време някак си звучи малко по задължение. Хората се съобразяват с по-възрастните си роднини, защото така било редно. Отдавна това, което говорят хората за мен, не е от значение. За мен бракът е отживелица. Един подпис и един пръстен не е гаранция за това, че двама души ще останат заедно. Може би, ако имаме детенце, тогава ще е по-важно то да се чувства сигурно в семейна среда.
А що се отнася за пръстена, който ми подари мой почитател... Много изненадана бях. Това, което ме впечатли, е, че той е един много зрял мъж и здраво мислещ човек. Не съм предполагала, че ще дойде ден, в който ще се появи толкова вманиачен по мен фен. Да не говорим, че ми и предложи... Приех го на шега, но той си вярваше, че това се случва.

- Как реагира твоят приятел на това предложение?


- Много се смяхме. Свикнала съм с присъствието на този мой почитател на почти всичките ми участия. Винаги идва с цветя. Подарявал ми е много красиви скулптори, но пръстен не очаквах. Приятелят ми Велислав се радва на моите успехи и си имаме голямо доверие. Затова и се забавляваше на това предложение.

- Преди малко заговори за деца. Имате ли намерение да създадете наследник?


- След трийсет годишна възраст. Има още време до тогава. На мнение съм, че това е много сериозна стъпка и я приемам прекалено отговорно. Една жена трябва да стане майка, когато може да си позволи да се отдаде изцяло на детето и на мъжа до себе си. Консервативна съм, искам да изживея напълно миговете с детето си. Когато хората спрат да ме искат на сцената, ще се отдам на семейството.

- Какъв човек си?


- Добър и глупав. Защото в днешно време добрите хора ги смятат за глупави. Не мога да се нагодя на това ежедневие и това облъчено време. Не ми се иска да се променям само и само да съм на по-високо стъпало. Уважавам страшно много ценностите и добротата в хората, не мога да правя всичко на всяка цена. Безинтересно нормален човек съм.

- Защо не обичаш да идваш в столицата?


- Живяла съм 6 години в София, но прецених в един момент, че това ежедневие не влияе добре на психиката ми. Тук се сблъсквах с много агресия. В един момент започнах да не харесвам себе си и това, в което се превръщам, заради условията, в които живея. Преместих се и заради Велислав. Като дойда тук, гледам да си свърша работата максимално бързо и да си отида веднага. Далеч съм от софийската шумотевица.

- Ти си от по-новото поколение поп фолк певици. Имаш ли си кумири от доайените в твоя бранш? От кого си се учила?


- Глория! До ден днешен не пропускам да й го споделя. Тя винаги за мен е била номер едно. Ужасно много й се възхищавам. Също харесвам Ивана. На времето съм работила в неин бенд. Камелия ми подаде ръка в най-трудния момент за мен, а именно миналата година на турнето. Изобщо не съм очаквала, че тази жена до такава степен ще се трогне. Тогава преоткрих Камелия. Тя е адски добър човек. Хората изобщо не знаят, какво стои зад медийния й образ.

- Не си от певиците, които търсят скандала, а у нас се иска точно това. Как мислиш, че ще успееш занапред?


- Така е за съжаление. Загубих доста години докато ме забележат, но си мисля, че понеже не търся скандал, това ще ме задържи по-дълго на сцената. Ще видим с времето дали съм сбъркала. Залагам най-вече на песните си.

- Какво загуби, откакто стана известна?


- Боря се със себе си непрекъснато. Не съм загубила. Имам си старите приятели и старите отношения с почти всички. Смея да твърдя с високо вдигната глава, че не съм се променила. Лицемерието ме изморява и хронично не го понасям. Искам хората да ме познават такава, каквато съм.

източник: