Новоизбраният депутат Тодор Йосифов, 26 г., лидер на МГЕРБ в Бургас е и основател, продуцент и изпълнител в лейбъла за рап музика GGP (Gangsta Gangsta Production, артикулира се Гьенгста), както и мениджър в предприятие за производство на метални изделия, пише в. "Сега".

Той е по-известен с артистичния си псевдоним Маниака. В кандидатската листа бе шести, ГЕРБ спечели 5 мандата в града, но водачът на листата Божидар Димитров спечели мажоритарно, Маниака се избута едно място напред и се класира за парламента.

Това е вторият вот, в който младежът участва - на местните избори през 2007 е неуспял кандидат за общински съветник.

Лейбълът на Маниака, както съобщава заглавието му, продуцира гангстерски рап на училищно самодейно ниво.

Ето откъс от емблематичната творба "Гетото в квартала" (извлечение от официалния сайт на GGP, запазена оригиналната ортография).

"Маниака се наричам и територията владея,
от бизнеса с коли аз крадени живея,
мафията в мене винаги се врича,
много ме обича и кръстник ме нарича!
Водката, която държиш във ръката,
аз я правя вкъщи - долу, във мазата,
марковите дрешки от ДОЛЧЕ и ГАБАНА -
шиеме ги тук, ама на тавана!
ЦРУ и ФБР тука не играят,
куките от МВР компания ни праят,
пекан дипломат и тарикат събран в едно,
рекетирам магазини и от т`ва к`во к`во ???

Според справката за сърцатия gangsta политик в сайта на ГЕРБ, Маниака е магистър по икономика с диплома от Стопанската академия в Свищов, знае и английски.

Завършил е курс за обучение "Подготовка и кандидатстване по проекти, финансирани от ЕС, СБ, ФАР и други донорски организации" с получен сертификат от "Taurus Consultants".

Сред всичките му титли и квалификации остро впечатление прави завършеният курс в Политическата академия на ГЕРБ, след който Маниака е придобил умения в сферите преговори, реторика и общуване с медиите.