D2 откриха с много силен лайф втория ден от фестивала Rock N Coke в Истанбул. Групата свири на 19 юли от 14:00 ч. на голямата сцена на най-мащабното събитие на открито в Турция.

50 минутният сет лист на бандата, включващ парчетата Breakdown, Deadman, Primal, Stars from Oblivion, Fire in the Hole, накара публиката да избухне и да запомни светкавично част от текстовете.

И дори и 40-градусовата жега не попречи на интернационалното множество, събрало се пред сцената, да куфее и да аплодира групата от началото до края. D2 бяха на ниво и се раздадоха до край и вече няма рок фен в съседна Турция, който да не е наясно кои са D2 от София, първата българска група, която участва на Rock N Coke. Веднага след тях на същата сцена забиха Cold War Kids, Razorlight, Kaiser Chiefs и Linkin Park. 

След взривяващото си представяне, зад кулисите Митко Кърнев, Дидо и компания дадоха интервюта за световни медии като списание Spin. Журналисти от различни държави поискаха промо материали на групата, момчетата си размениха контакти и с останалите банди в бекстейдж, включително и Linkin Park.

Организаторите на фестивала Pozitif също изкаха възхищението си от българската следа на Rock N Coke и обещаха, че това е само началото. D2 бяха част от Rock N Coke благодарение на препоръката на Вирджиния Рекърдс, издателят на групата в България, които миналата година бяха отговорни за това бандата да участва на друг много силен европейски фест - EXIT в Нови сад, Сърбия. 

Rock N Coke, един от най-големите фестивали в Европа за тази година, освен че представи култови имена в музиката, събра за двата дни над 50 000 души в Istanbul Park, където се провежда и местният кръг от Формула 1. Много от феновете се възползваха от възможността да къмпингуват на територията на впечатляващото съоръжение. За всички останали бяха предвидени транспорт и условия за безпроблемно придвижване, много допълнителни забавления и безупречна организация. 

Ден след края на феста D2 и екипът на режисьора Васил Стефанов заснеха и видеоклип към най-новото парче на групата Fake It. Видеото се планира да бъде пуснато през септември, първо в българската си версия.