Днес много знаменитости като Мик Джагър и Сандра Бълок празнуват рожден ден. Но ние решихме да ви представим най-горещата рожденичка, според нас - Кейт Бекинсейл. Прекрасната британска актриса днес навършва 36 години. 

Нейният първи мащабен американски филм - „Дворец на илюзиите" (1999), не постига широк успех. Скоро след това Бекинсейл е избрана за участие във филма „Пърл Харбър", който се превръща в един от най-големите филми на тези години. През следващите години Кейт участва в поредица от американски филми, които са високобюджетни, но получават невисока оценка от страна на критиката. Между тях са „Знак на сътбата" (2001), „Подземен свят"  (2003) и „Ван Хелсинг" (2004).

През януари 2006 г. Бекинсейл участва в продължението на „Подземен свят" - „Подземен свят: Еволюция", което също е режисирано от съпруга й - Лен Уайзман. Кейт участва заедно с Адам Сандлър в комедийния филм „Щрак", чиято официална премиера се състоя през юни 2006 г.

Кейт Бекинсейл за себе си

„Ако някой ми беше казал преди години, че чувството за хумор в една връзка е толкова важно, щях да отбягвам повече секса!"

„Всеки харесва експлоатирания човек, защото всеки се чувства като такъв. Няма значение колко голям успех си постигнал в живота, ти винаги си мислиш, че никой не е бил достатъчно мил с теб!"

„Опитвам се да пия много витамини и не пия. Обаче пуша! Щях да бъда непоносима, ако не пушех. Тогава щеше да ме хвърлиш от някоя тераса, толкова щях да съм скучна."

„Във всяка роля ти оставяш част от себе си и изглежда това е начин, чрез който да отвориш мирогледа си. "

„Както изглежда, ходя на козметик и маникюр през цялото време. „О, ще ми се да го правех!" Не мисля, че съм ходила на козметик от 19-годишна. Когато си бръсна крака използвам бебешки шампоан и бръснач - ако мога да открия такъв. Ако правех всичко, което те казваха, никога нямаше да видя Лили. Напуснах Оксфорд и сега говоря руски само с жената, която ми прави кола маска. Виждаш ли в какво те превръща Холивуд?"

"Намирам много неща за смешни и често казвам това, което мисля. На следващия ден имам 9 SMS-а от приятелите ме, които питат какво ме прихваща, но аз не се боря за някакъв имидж и не ми пука особено."