Скарлет Йохансон за втори път ще се превъплъти в ролята на фаталната звезда Мерилин Монро. Този път обаче не в рекламна кампания, а във филм, посветен на русокосата актриса, съобщи „Контактмюзик".   

Според слуховете 24-годишната Йохансон е най-отгоре в списъка с актрисите, които се обмисля да изиграят ролята. Изборът за Скарлет не би бил случаен, след нейната поява с визията на Мерилин в началото на годината. Тогава тя се появи като рекламно лица на първата козметична линия на D&G и изключително пасна на идеята за секс-символа.

Режисьор на планираната продукция „Седмицата ми с Мерилин" е Симон Къртис, а продуцент - Дейвид Парфит.

Сред другите потенциални звезди в лентата са Кейт Хъдсън, Ейми Адамс, Мишел Уилямс.

Филмът е базиран на дневника на Колин Кларк. Той е бил служител на известния режисьор и продуцент Лоурънс Оливие и се е грижел за русокосата секс-икона след пристигането й в Лондон през 1957 г., където е трябвало да участва в „Принцът и танцьорката".

В дневника си Кларк описва как е развеждал актрисата из личните апартаменти на кралица Елизабет в замъка Уиндзор, както и другите „задкулисни" разходки.

Той публикувал откъси от дневника си през 1958, като пропуснал детайли от близо 1 седмица. Тези глави не бяха публикувани до смъртта му през 2002 и ще служат като основа за филма.

„След като всички други други бяха мъртви, Кларк уреди липсващата седмица да излезе на бял свят," обяснява Парфит.