Линда Еванджелиста стана на 44. Някогашният супермодел, чиято красота познаваше целият свят, не се е променил кой знае колко много.

С малката разлика, че хубостта й на жена, блестяла цял живот на модния подиум, вече е узряла. Някога Линда имаше шеметен живот. Жената, която преди двадесет години каза, че не става от леглото за по-малко от 10 000 долара на ден, днес отново е на сцената.



Поредното й въплъщение ще бъде като светица по време на свещената седмица в Севиля, а сме я гледали толкова пъти като грешница и изкусителка. Все още едно от най-големите имена в модата, Линда се завърна триумфално на подиума. Във времена на криза луксозните марки заложиха на супермоделите като лица на новите си кампании.



Така Еванджелиста изгря като лице на Prada и L'Oreal. И докато сред младите модели се говореше как супермоделите вече са извън играта, от L'Oreal просто им показаха статистиката. След появата на Линда като лице на козметичната марка, компанията е покачила продажбите си с над 20 процента.



Междувременно Линда се присъедини към колежките си Синди и Клаудия за едно може би последно завръщане на модния подиум. Марката, която успя да я върне, бе любимата й - тази на Yves Saint Laurent. Линда, дете на италианци, емигрирали в Канада, бе една от малкото в гилдията, позволила си да признае, че остарява и за да го предотврати, използва ботокс. Не че някой й се разсърди, а напротив, лицето й стана още по-желано и търсено. Иначе Линда така и не излезе от голямата игра. Името й бе винаги в светските страници, а връзките й с дузина известни мъже винаги бяха сред най-коментираните, пише .

В списъка й със завоевания влизат Кайл Маклоклън, Фабиен Бартез, от когото Линда отчаяно желаеше дете, и бившият й съпруг, шефът на агенция „Елит моделс" Джерард Мъри. Останала една от малкото модели без деца, щастието за Линда се случи едва когато супермоделът стана на 41 години.

Днес синът й е на 3 години, а бащата на детето, бизнесмен от Ню Йорк, запазен в тайна. Иначе, както винаги, имаше слухове около бащата на детето й. Усилено се говореше, че това е настоящият съпруг на Салма Хайек, Франсоа Пино. После заговориха, че Линда се спряла на Браян Адамс, но супермоделът, наричана хамелеон в модата, така и не представи бащата на бебето.



Днес Еванджелиста е сама, а всичко това за нея изглежда минало. Ще я виждаме все по-често в рекламните кампании на големите марки, защото само тя и момичетата от нейното поколение могат да бъдат изключение в света на модата. Не друг, а именно Карл Лагерфелд нарече Линда Еванджелиста „най-професионалният модел в света". И после си позволи да я сравни дори с любимката си Клаудия Шифър. „Линда е върхът на върховете", заключи геният на модата, а думите му се доказват и до днес, щом една 44-годишна жена може да бъде вдъхновение за милиони хора на планетата.