Снощи novfolk.bg съобщи за решението на Емануела да напусне "Ара Мюзик". В интервю пред репортер на медиата, минути преди поредния концерт от турнето "No Mercy" в Русе, певицата е заявила, че е изпратила нотариална покана за прекратяване на договора, дори има планове как ще продължи по-нататъшната си кариера.

От се свързаха със собственика на "Ара Мюзик" г-н Виктор Касъмов, който бе озадачен от новината и призна, че от медиата научава за това. "Възможно е да е слух, на мен Емануела не ми се е обаждала с такова намерение. Днес е неделя, почивен ден и не съм получавал никаква покана за разтрогване на договор", заяви продуцентът на Емануела.

Все пак шефът на "Ара" направи коментар по чутото: 

"Ако някой се чувства некомфортно и е недоволен или иска да напуска, си има установен от закона начин за това", заяви Виктор Касъмов.

Емануела е артист изпълнител на "Ара Мюзик" от около 4 години. Първият й сингъл излиза с "Орфей Мюзик" - "Само за мен" и се представя с истинското си име Еми, но така и не получава някакъв успех. Кариерата й тръгва стремглаво нагоре след песента "Мили мой, ангел мой". "Да си плащал" е първият от големите й хитове. Изключително успешни са "На повикване", "Късам ти нервите" и дуетната "Нищо не знаеш".

"За никого не е тайна, че ние имаме основна заслуга и успехът, който има като поп-фолк певица, е благодарение на усилията, които сме полагали за развитието на кариерата й", коментира Касъмов.

Какво ще се случи тези дни по казуса с напускането на Емануела и отговора на музикалната компания, която я създаде, предстои да разберем.

"Ние създаваме звезди, създали сме нея, можем да създадем и други" - категоричен е собственикът на "Ара Мюзик".