Модерният клуб Ферети в Мултиплейс Слънчев бряг ще бъде домакин в избора на най-секси българката във Фейсбук днес.

В това издание ще участва и най-красивата омъжена българка Катя Дунева, съпруга на рали шампиона Румен Дунев. В ролята на водещи ще влязат топ лицето на Планета ТВ Симона Първанова и актъорът Христо Порязов, съобщават от агенция ПРофайл.

Конкурсът датира от март 2009 г. и за кратко време набира огромна популярност в социалната мрежа. За по-малко от една седмица в групата се присъединяват над 7000 души, а желаещите да участват в конкурса надвишават 200 подбрани красавици!

Поради бързо набиращата се популярност, конкурсът излиза и извън сферата на интернет обществото, като десетки медии изявяват желание да отразяват събитията около него.

Следват статии в печатни и интернет издания, както и покани в телевизионни предавания като „Часът на Милен Цветков". Всеки месец в групата, създадена във Facebook, се качват снимки на 15 отбрани красавици, борещи се за тежката титла Най-Секси Българка, също така в известния видео портал vbox7 е създаден и специален канал, където също се гласува за претендентките и така конкурсът е разширен в две от най-използваните интернет страници в България!

Конкурсът се провежда на живо на всеки четири месеца. Сборът от 5-те момичета, събрали най-много гласове за тези четири месеца, се явяват на живо за избиране на победителката за всеки сезон, съответно - Лято , Пролет , Есен и Зима.

Мероприятията на живо са допълнително по-интригуващи заради ВИП личностите, които гостуват като част от журито, определящо крайната победителка.

В журито до момента са участвали Георги Неделчев (Главен редактор на FHM, и бивш на Playboy), Биляна Йотовска (ТОП Модел, Мис Дупе 2008), Митко Димитров (Многократен шампион по културизъм), Даниела Арнаут (ТОП Модел и Дизайнер), а следва да получи подкрепа от Златка Райкова (Мис Playmate 2008), Юлия Юревич (Мис България 2007) и много други.

Главната идея на конкурса във Ферети не е грандиозност или медиино внимание, а акцентира върху идеята за защита на равния и неподкупен глас в подобни конкурси. Мотото на конкурса е "Красотата не се купува". Желанието ни е да покажем в Мултиплейс българската красота в чист вид, а не да се подчиняваме на изкуствено създадени стереотипи, допълват от ПРофайл.

За да оценяват кандидатките в редиците на журито вече са заявили участие Юлия Юревич, Зейнеб Маджурова, Маги Желязкова, Вики Кесаровска от верига СПА азиатски центрове, Руслана Попова - търговски директор в българския FTV, Виктор Тренчев от комплекс Райска градина - Свети Влас, Наско Лазаров и Кристина Кирова от Мултиплейс.