Тези дни Анелия се захваща здраво за работа. Предстоят ú записи на двете дуетни песни /с Миро и с Илиян/ и още две солови. Албумът скоро трябва да бъде завършен, каза тя за Signal.bg и отговори на въпроси за новите песни.

"Споменът за лятното турне на телевизия Планета е много положителен, но аз си подготвям новите проeкти и няма как да се задоволя само с това турне. Този месец задвижвам две нови песни, които не са познати, не са чувани от аудиторията никога досега, така че аз не спирам да работя. Взимам положителната емоция от турнето и съм щастлива, че успях да наложа и "Добрата, лошата" като сингъл, защото тя излезе точно преди турнето" - казва Анелия. Известно е, че тя не е от разглезените музикални дарования, които седят на стари лаври, но пък и никога не прибързва необмислено. Певицата добре знае възможностите си и търси различни музикални решения, без да прави компромис със своя вкус.

"Като се замисля, съвсем скоро трябва да излезе новият ми албум. Песните, които съм подготвила вече, са достатъчни за него. Нямам представа кога точно ще се появи, но и не искам да прибързвам. Не искам албумът ми да се "бие" с тези на други колеги, просто няма защо да го правя това нещо. Доколкото разбрах, на Преслава албумът ще излезе съвсем наскоро и ще е глупаво да пускаме и двата албума по едно и също време. Предпочитам да си изработя много качествено нещата, защото всичко е важно. Ако полагаш много усилия, желание и го правиш с любов, то няма как да не се оцени" - разсъждава чаровната брюнетка.

Певицата все още няма кой знае какво самочувствие като на автор на песни, но няма как да не ú признаем точните попадения и в това отношение. Всеизвестно е, че Анелия трудно се реши да пише песни. Доскоро тя си мислеше, че за тази работа си има други хора, а на нея ú е отредено само да пее. Изглежда студентските години в Национална музикалната академия в София си оказват своето благотворно влияние.

"На някои от новите песни автор съм аз, на други не. Не искам да наблягам на това, че аз съм автор. Честно казано, от песните, които аз съм правила и са се получили, са само "Единствен ти" и "Завинаги". Другите се получават, но са правени, за да излея емоцията си. Това са песни за слушане. Аз не бих залагала на тях, защото те са с различен саунд, ритми, звучене, нещо нехарактерно за балканските ритми" - споделя Анелия.