"Любовната история" в шоуто "VIP Dance" между Райна и хореографа Светлин Димитров е измислена от екипа на шоуто, в това ни увери певицата:

"Всичко това е заради шоуто, на моменти екипът наистина преминава границите, но виждам, че хората се забавляват с това и не го приемат толкова сериозно. Аз и друг път съм участвала в предаване, продуцирано от същите хора и знам за какво става дума.

Светлин беше единственият танцьор, с който не бях замесена, знаех, че и неговият ред ще дойде. Ние се познаваме от година някъде и имаме приятелски отношения. Странно е, че първоначално бяха решили да направят това с Фери, но той започна да идва с приятелката си и нямаше с кой друг... Не знам защо, но хората се забавляват много на такива неща. За съжаление, е така, гледат повече с кой си лягаш, а не какво правиш" - каза пред певицата.

Райна е на мнение, че всички, които са отишли в шоуто "VIP Dance", искат да спечелят: "Всички, които сме отишли в шоуто, сме там, за да се борим, не толкова да се забавляваме, макар много хора да го отричат. В шоубизнеса няма място за скромност и всички знаем, че след като са отишли в подобно шоу всеки очаква да покаже най-доброто от себе си, а не да прави сеир на останалите."

Певицата смята, че преекспонирането на скандала между Сашка Васева и Нешка Робева е напълно излишен: "Сашка е наясно, че е поканена в шоуто не заради танцувални умения. Тя е много импулсивна и екипът го усети и мисля, че малко прекаляват с това, защото тя е жена на възраст и ми се струва, че преиначават нещата. На мен това не ми харесва. Усещам, че в един момент вече се минава границата."

Преди да започне шоуто Райна е била уверена, че може да спечели, но след като е разбрала подробности, които не са фигурирали първоначално в договора, вече не е толкова сигурна.

"Както ви казах, не знаех, че ще трябва да танцувам предимно с непрофесионален танцьор, което честно да си призная ме отчая. Не защото не вярвам в способностите на Фери, напротив, той много се старае и е много амбициран.

Въпросът е такъв, че, когато зависиш от някой, идва един момент, когато ако нещо не се получава, започваш да обвиняваш другия. Това е една типично българска черта и за съжаление това е единственото, което ме притеснява, че не разчитам само на себе си." - сподели Райна.