Ал Пачино ще изиграе Джак Кеворкян, известен като Доктор Смърт във филма "Нищо не знаете за Джак". Режисьор на биографичната драма е небезизвестният Бари Левинсън, който стои зад "Рейнман", "Добро утро, Виетнам", "Да разлаем кучетата" и др.

Джак Кеворкян е най-прочутият защитник на евтаназията, помогнал на най-малко 130 безнадеждно болни да умрат безболезнено благодарение на конструираната от него машина "Мърситрон" ("Милостивата машина"). Той се бори за човешкото право на смърт, най-известната му реплика е: "Умирането не е престъпление." Но не и според американския съд. Между 1999 и 2007-а докторът излежава осем години за убийство. Обвинението е повдигнато, след като в тв предаването "60 минути" Кеворкян позволява пускането на видеозапис на доброволната евтаназия на 52-годишния Томас Йоук. Присъдата е 10 до 25 години. Но на първи юни 2007-а Кеворкян е освободен за добро поведение.

Днес Джак Кеворкян е на 81 години и продължава да защитава публично правото на тежко болните хора да си отидат от този свят без физическа болка. През март миналата година той се яви като независим кандидат за Конгреса на САЩ, представлявайки деветия избирателен район на Мичиган. На изборите Кеворкян получи 9,047 гласа, или 2,6 процента.

Животът на Доктор Смърт наистина е достоен за екранизация. В разрез с основното му занимание бившият патолог е джаз музикант, композитор и художник. През 1997-а в ограничен тираж от 5000 бройки излиза дискът "Сюита от Кеворкян: Един много спокоен живот". В него докторът изпълнява собствени творби на флейта и орган. На обложката на албума е картина на Кеворкян, наречена "Един много спокоен живот".

Филмът "Нищо не знаете за Джак" ще бъде заснет до края на годината. Освен Пачино в актьорския състав са още Сюзън Сарандън и Джон Гудман.