Димитър Бербатов е бил отвлечен от мутрите на ВИС-2. Сензационната новина тиражира авторитетният "Таймс". В интервю за изданието Бербо признава, че преди 11 години хора на Георги Илиев го похищават по време на тренировка с ЦСКА, цитира "Стандарт".

"Беше чудовищно изпитание, но такива бяха времената", признава асът на Манчестър Юнайтед. Целта на висаджиите е да привлекат изгряващата тогава звезда в своя клуб Левски (Кюстендил).

Отвличането е станало на 30 януари 1999 г., дни преди Бербо да навърши 18 години, потвърди пред "Стандарт" участник в инцидента. Тогава Митко е притиснат да подпише с кюстендилци, но успява да телефонира на своя баща. Той начаса взема мерки и същата вечер Митко е освободен.

Говорейки с Димитър, бързо става ясно, че той е изключително затворен човек, чиято стеснителност погрешно е тълкувана като арогантност, пише още в "Таймс".

Изданието продължава: Мистериите и срамежливостта са обвили живота му, но това явно го устройва. Което обяснява неудобството при споменаването на малко известната история с отвличането му.

Според издадена миналата година книга, а сега потвърдено и от самия играч, случва се на 18-годишния Бербатов, тогава перла в короната на ЦСКА (София). "Откъде го изрови всичко това", пита Бербатов с озадачена физиономия, като преди това прави кратка, но тежка пауза, отбелязва авторът на интервюто.

"Вярно е! Беше чудовищно изпитание, но оттогава изтече доста вода. Знаете, такива бяха времената."

Като сцена, извадена от екшън филм, Бербатов е сграбчен и отведен по време на тренировка от трима мутри на Георги Илиев, български гангстер. Целта на последния е да привлече изгряващата звезда в своя клуб Левски (Кюстендил). Докато го влачат към среща с Илиев, Бербатов прави отчаян опит да телефонира на баща си Иван, бивш футболист. Успява и родителят се намесва.

През август 2005 г. Илиев е разстрелян във войната на групировки от подземния свят! Въпреки че от онази случка са минали 10 години, нежеланието на Бербатов да говори за нея е неразбираемо, пише "Таймс".

Най-близките му срещи с мафията допреди това са вечерите в киното с любимите филми за Кръстника. Той признава, че дори учил английски от шедьоврите на Франсис Форд Копола. Очевидно са му свършили добра работа, заключава авторитетното британско издание.