Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Дуайт Йорк изведнъж реши да се прави на баща. 37-годишният футболист от Тринидад и Тобаго, който е смятан за номер 1 в родината си за всички времена, публично се зарече да предприеме юридически постъпки за получаване на достъп до 7-годишния си син Харви, плод на краткотрайната му, но бурна любовна връзка със силиконката Джордан.

Британският модел, чието истинско име е Кати Прайс, наскоро се разведе със съпруга си, австралийския певец Питър Андре, който се грижи за момчето като за свой собствен наследник. 31-годишната сексбомба е бясна от изявлението на Дуайт Йорк и дори го нарече "болен". Според нея той използва детето като средство да продава своята нова автобиография.

7-годишният Харви е частично сляп и страда от заболяване на хипофизната жлеза, което засяга неговия растеж и мобилност. Йорк твърди, че малчуганът не е "толкова зле, колкото Кати го представя в публичното пространство", въпреки че той никога не е бил част от живота му, а освен това не го е виждал повече от година.

"Аз искам да участвам в отглеждането и възпитанието на Харви. До този момент не ми бе дадена възможност да контактувам с него по начина, по който бих желал", заяви Йорк преди няколко дни. "Ако Дуайт толкова отчаяно е искал да види сина си, защо не ми се обади докато беше в Лондон?, разбесняла се пред свои приятели Джордан. - Аз никога не бих му попречила да се срещне с Харви, но той само го използва, за да продава книгата си."

Вчера Кати Прайс и новият й приятел - състезателят по свободни боеве Алекс Рийд (34), участваха в благотворително бягане в подкрепа на изследванията за борба с рака. Джордан и Дуайт Йорк се срещаха за кратко през 2001 година, но връзката им приключи преди раждането на детето през май 2002-ра. Едрогърдата хубавица неведнъж се е оплаквала, че бившият вече футболист не се интересува от болния Харви. Преди година тя заяви през медиите, че последният подарък на Дуайт за момчето бил по-подходящ за 3-годишно дете. Освен това той получавал спорадични сведения за него от майката на Джордан. Йорк не смеел да се обади в дома на бившата си любовница, тъй като мъникът вече разбирал и вдигал сам телефона.

източник: