По-голямата сестра на Майкъл Джексън - Ла Тоя, определила брат си като Господ, заради желанието му да призовава към мир и любов.

"Майкъл беше много, много специален. Ако питате майка ми, тя ще ви заяви същото, тъй като това е самата истина", заявила Ла Тоя.

"Той беше много различен. Винаги съм твърдяла, че Джако не е Бог, но се отъждествява с него. Той винаги призоваваше за любов, а и обичаше да я споделя с всички около себе си. Опитваше се да прави неща, които бяха прекрасни. Всеки, който беше част от обкръжението му, усещаше неговата добрина и енергия. Само хората около него можеха да почувстват силата му."

Ла Тоя не скрила съмненията си, че именно напрежението около 50-те концерта, които Майкъл трябваше да направи в Лондон, е причината за неговата внезапна смърт: "Убедена съм, че той нямаше да може да се справи с шоу програмите. Здрав човек едва ли би успял, какво остава за някой, който не е в най-добрата си физическа форма. Това беше прекалено много за него."

Ла Тоя споделила, че и 11-годишната дъщеря на Майкъл Джексън - Парис, обвинявала организаторите на концертите за смъртта на баща си. Докато бяхме още в болницата, Парис ме попита: "Лельо, как се случи това?" След това каза: "Знаеш ли, те много го товариха и той нямаше възможност да си почине", разказала певицата.

източник: