Тайра Банкс, която се изявява и като водеща на токшоу, оглави класацията на сп. "Форбс" за най-добре платените жени в телевизията. Само през 2008-а красавицата е заработила впечатляващите $30 млн. Средствата дошли по линия на шоуто й "Топмодели".

35-годишната Тайра е жури и изпълнителен продуцент на предаването, описвано често като Big Brother за стил и мода. В него 10 обикновени момичета се състезават коя да стане бъдещият топмодел на Америка.

Самата Тайра се озовава на модния подиум директно от университета "Лойола". По онова време била само на седемнайсет и смятала, че с дефилета ще си осигури пари за следването. "Един агент видя моите снимки и каза, че съм момичето, което търси в Париж... Без да се замислям, тръгнах сама към големия свят на моделите. И така изкарах пари за колежа!", разправя Банкс.

Втора в класацията на "Форбс" остана актрисата Катрийн Хейгъл с $18 милиона, спечелени от ролята в сериала "Анатомията на Грей" и филмови проекти. Трета е Мардж Хелгенбергер, ангажирана в "От местопрестъплението" - $9,5 милиона. В челната десетка са също Ева Лонгория, Марша Крос, Дженифър Лав Хюит.