Миро все още не е казал дали е навит да изпълни парчето, с което България ще се състезава догодина на Евровизия. Звездното момче, което беше избрано с вота на 51 професионалисти в жанра, тепърва ще трябва да "влезе" в темата - пет песни, от които народът ще избере най-добрата за финала. Имената на корифеите в екипите, които трябва да произведат бъдещия хит, все още не са уточнени.


"Най-важното е, че сме на път да отучим публиката да гласува за своя фаворит. Това е конкурс за песен, а не състезание между Васко Найденов и Кристина Димитрова, например", коментира вчера Агент Тенев, който беше сред тези, които се довериха на Миро. Лили Иванова, Нора от "Мюзик айдъл" и Поли Генова бяха дамите в карето с кандидатите за европейската тв награда.

"Второто място в класацията е изключително признание за мен. Допреди ден не знаех, че съм включена в подобна листа. Радвам се за Миро. Освен че е мой приятел, е и голям професионалист, който ще представи достойно страната ни", каза Поли, която в момента работи с автори от Европа за нов албум.


"Миро е от най-изявените мъжки гласове в момента, а и напоследък придоби голяма известност. След като са го посочили толкова спецове, значи е той. Всеки си има своето време. Явно моето още не е дошло. Мечтая да стигна до Евровизия и да изпея нещо бунтарско. Сега се надявам публиката да е по-обективна от журито и да избере най-подходящата песен на Миро.

Най-хубавото е, че вече и България може да участва в този конкурс. Че казва своята дума в определяне на музикалния стил на Стария континент", е мнението на Нора.


Един от най-развълнуваните участници в драмата "Евровизия" е Драго Драганов, който е твърдо "за" Миро. Той бе един от първите, които поздрави певеца. "Хората в музикалния бранш дори да не пишат за него, оценяват труда му. Добре е петте песни да бъдат въртени в повече електронни медии, за да може всеки българин да ги чуе. Сякаш се притесняваме да използваме етномотивите, макар че успехът на Елица и Стунджи, и Руслана доказва точно обратното", коментира водещият.

На другия полюс в мнението си е един от оценителите - композиторът Атанас Косев. "Най-подходящ беше Дeян Неделчев - с много голям диапазон на гласа, хубава фигура, отлично сценично поведение и излъчване. Той би могъл да покрие хубава българска балада, от каквато имаме нужда.

Това е шлагерен фестивал и винаги в челната тройка класират балади. След бума на Елица и Стунджи нямаме друг шанс да смаем европейците. Но можем да впечатлим с мелодична песен", каза един от най-награждаваните ни автори на евъргрийни.


"От дълги години съм привърженик на концепцията България да изпраща млади певци на Евровизия. След като са се утвърдили тук, би трябвало да ги чуят и там. Добре е гилдията да се обновява. Моята фаворитка беше Весела Бонева - със сериозен опит на сцената, в момента е в суперформа. Но щом отива Миро, изборът е подходящ - хем млад, хем в апогея си", включи се и Митко Щерев в дебата.

Източник: в. "Стандарт"