Американските медии гръмнаха с новината, че r'n'b изпълнителят Кание Уест е мъртъв. Когато се появило първото съобщение за смъртта на певеца в интернет, малко хора повярвали това да е истина.  

Част от журналистите обаче се хванали на въдицата. По американския канал FOX не само потвърдили новината, те дори обяснили как Кание Уест е починал, съощава .

Според техни източници певецът загинал в автомобилна катастрофа. Новината за смъртта на Кание Уест шокирала приятелката му Амбър Роуз, която побързала да опровергае гадните слухове. Тя написала съобщение в социалната мрежа Twitter, че в тези твърдения няма нищо вярно.

"Тази история не е истина! Абсолютно неуместно е да се измислят подобни неща. Всички правим грешки, но да се объркаш, че някой е мъртъв, не е смешно", заявила красавицата. Оказа се, че недоброжелатели пуснали слуха в интернет, подразнени от отношението на Кание Уест по време на видеонаградите на MTV.

Тогава певецът излезе на сцената, докато награда за женски клип на годината получаваше Тейлър Суифт. Певецът дръпна микрофона от ръцете на младата певица и заяви, че наградата заслужава да получи конкурентката й Бионсе. Думите страшно разстроиха Суиф, а Кание Уест напусна сцената под бурното освиркване от страна на публиката.