Документалният филм концерт за Майкъл Джексън - "This Is It" събра колосалната сума от 2,2 милиона долара само в Северна Америка в първия си ден на излъчване.

"This Is It" ще се излъчва на голям екран само две седмици, след което ще бъде разпространен на DVD.

Лентата, посветена на последните месеци от живота на Краля на попа, се появи едновременно в 99 страни, като бе посрещната топло както от критиците, така и от семейството на Джако. 

От вчера "This is it" се излъчва и в България. Бели ръкавици, черни шапки, лунната походка, която отвежда към звездите и по-точно към една конкретна звезда - Майкъл Джексън, всичко това събираше атмосферата пред кино „Арена" на специално организираното събитие по повод премиерата на документалния филм за Майкъл Джексън, предаде репортер на БГНЕС.

Еклектика от фенове, събрани пред кино „Арена" за българската премиера на „This is it", за да почетат и да си спомнят Краля подобаващо - с неговите песни и танци. Дори и с неговата обсипана с диаманти бяла ръкавица. Музиката му омагьосваше. Всеки по-явно или малко по-срамежливо танцуваше или просто плахо ритмуваше с крак на песните на Краля.

Всеки знаеше песните на Краля. „Обичаме те Майкъл!", „Ти си жив, където и да си", „Ти си най-хубавото, което можеше да ни се случи" са само малка част от оставените „бележки" за Майкъл на специално сложената от организаторите стена.

Меломаните получиха различни подаръци под формата на снимки и плакати с лика на идола си, а бившият вокалист на група "Сафо" представи авторската си песен и клип, посветени на Майкъл. Не малко фенове показаха завидно старание и умение в имитацията на култовите танци на на Краля, като възрастта и полът тук нямаха никакво значение. Филмът „This is it" е компилиран от 80 часа видеозаписи, показващи последните дни с репетиции за серията концерти в Лондон, които трябваше да се проведат през юли, под заглавието "This Is It".

Режисьорът Кени Ортега нарече филма "история на майстор на занаята". Джексън, който все още държи рекорда за най-продаван албум с "Трилър" от 1982 г., почина внезапно на 25 юни в Лос Анджелис след спиране на сърцето. Причината беше в предозиране на силното обезболяващо Профопол, използвано в хирургията, както и на успокоителното Лоразепам, често използвано срещу симптомите на тревога и безпокойство.

Филмът обаче не се занимава с подробностите около смъртта на звездата. Посланието му към феновете е едно - Кралят на попа все още може да забавлява. Всякакви възрасти, всякакви спомени, всеки го помни по различен начин. Поколенията, реакциите, запомнените песни са различни, но истината е една - Кралят на попа е един и е за всички! 

Снимки: Getty Images/ Guliver