Ивана е получила оферта да стане ВИП консултант, и то не за какво да е, а за книги. Идеята е на книжарници "Хеликон", където стартира нова инициатива с цел връщане на интереса на младите към четивата.

Нощна смяна ще работят всички книжарски вериги под тепетата заради истерията около новия роман на Дан Браун. Те ще отворят в 0 часа на 21 срещу 22 ноември, когато книгата излиза на български. От "Нанси" обявиха, че ще работят до сутринта без прекъсване, докато „Хеликон", „Пингвините" и „Литера" ще отворят за по час.

Във всяка от книжарниците са продали средно по тридесетина ваучера на заклети фенове на Дан Браун, които вече са предплатили 19.99, за да са сигурни, че ще имат "Изгубеният символ".

Писан в продължение на шест години, романът е продължение на бестселърите „Шестото клеймо" и „Шифърът на Леонардо", в които главен герой е Робърт Лангдън. Действието се развива в 12-часов период от време и започва с масонска инициация, съвсем близо до Белия дом, както и с пристигането на професор Лангдън във Вашингтон.