С продажби от над 85 милиона екземпляра на серията „Здрач", писателката за странния сорт вампири-вегетарианци Стефани Майър призна, че писането за кръвопиещите малко ѝ е писнало. Пред Опра Уинфри авторката заяви, че засега не крои планове за продължаване на популярната сред децата поредица.

На въпрос на телевизионната водеща дали планира нова книга за Бела Суон и вампирското й гадже, Стефани Майър отвърна, че засега се нуждае от малка почивка, защото в момента малко й е дотегнало от вампири.

Писателката допълни, че в момента крои нова книга, продължение на The Host (любопитно защо преведена от българските издатели като „Скитница"). Засега Майър планира проектът ѝ да стане трилогия, но можело да се получи и „нещо съвсем различно".

Въпреки разговорите за странични от „Здрач" проекти, Опра отново върна темата към вампирите с въпроса дали Майър знае какво се случва с Бела Суон и Едуард Кълън, тя заяви, че е завършила четвъртата част, „Зазоряване" по начин, който я удовлетворява, затова не би била разочарована, ако никога не ѝ се наложи да продължи историята за вампирите-вегетарианци.