Продължавам да танцувам бели денс у дома с дъщеря ми, защото гарантира хубава фигура. Дели денс доби лоша слава, стана мръсна дума, но това въобще не е така. Танцът е уникален и ако го практикуваш само час, гориш 1000 калории“, признава ливанката Мая, която преди седмица се раздели с „Мастършеф“. В интервю за Woman.bg красавицата е категорична, че всяка жена е получавала неприлични предложения, независимо дали е танцьорка или не.

Мая е една от четирите дъщери на българката Венета, която среща любовта в Дамаск и създава семейство там. В началото на войната в Сирия бомба пада на улицата, по която всеки ден Мая отива на работа и убива много хора. В същия момент тя е трябвало да бъде там, но заради главоболие закъснява за офиса и така избягва смъртта. Днес тя с майка си и две от сестрите си живее у нас, а другата й сестра е женена в Йордания. Сега Мая е в очакване на второ си дете, а дъщеря й Ели няма търпение да гушне братчето си. Докато чака да стане майка за втори път, кулинарката не изоставя и работата си.

„На страницата mayacookings в инстаграм вече предлагам лесни рецепти за заети жени с видео, в което обяснявам стъпка по стъпка приготвянето на ястието. Отделям специално внимание на веган рецептите. Освен това започвам да подготвям ревюта за различни ресторанти в България. Ще обикалям и ще опитвам ястията, ще казвам кое е вкусно и кое-не. Вече няма как да си позволим да готвим всеки ден, затова от мен ще разбирате какво да си поръчате от определен ресторант“, обяснява тя в интервю за Woman.bg