Ваня откровено призна, че няма приятели в „Игри на волята” и затова не поддържа връзки с останалите участници след края на предаването. Във вчерашния епизод тя се превърна в последната жена, напуснала риалити формата и в интервю за „На кафе” прогнозира, че дама едва ли скоро ще стигне до края на игрите. „Много исках да има жена на финала, но и в предишния сезон, и сега в края остават само мъже”.

Точност, издръжливост, бърза мисъл и огромно желание за победа демонстрираха Ваня, Борислав и Милен по време на полуфиналната битка. Преди старта ѝ каскадьорката и състезателят по културизъм се възползваха от златните си грошове и предоставената възможност да си купят предимство. След старта на изпитанието тримата състезатели се движеха заедно по трасето, но хвърлянето на брадва затрудни най-много Ваня, която не успя да навакса забавянето. Милен, от своя страна, премина през всички препятствия със завидна скорост и първи се качи на платформата на финалистите. След тежка борба с пъзела Борислав се присъедини към него.

„Още в началото знаех, че влизам в „Игри на волята”, за да се докажа пред себе си и да видя докъде ще стигна. Това състезание на първо място беше състезание със самата мен и се радвам, че стигнах до тук. Щастлива съм! Трето място не е никак зле!”, каза с усмивка Ваня при напускането на Арената. Тази вечер е големият финал, на който един срещу друг ще се изправят Милен и Борислав в битка за 100 хиляди лева.